четвер, 27 вересня 2012 р.

КОНКУРС для журналіста або хто знайде ТУРИСТА на стежках ВОЛИНСЬКОГО ПОЛІССЯ...


ПІДСУМКИ ТУРИСТИЧНОГО РОКУ

3 коментарі:

турист сказав...

З ДНЕМ ТУРИСТА!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.tourism.rv.ua/ сказав...

Історико-культурна спадщина

На території Рівненської області функціонує 11 державних музейних закладів, з них 8 музеїв, історико-культурні заповідники мм. Дубно, Острога, Національний історико-меморіальний заповідник „Поле Берестецької битви”.

На державному обліку знаходиться 3258 пам’ятки історії та культури, з них археології - 1088, історії - 1761, монументального мистецтва -84, архітектури – 325.

Пам’яток сакральної дерев’яної архітектури на території області нараховується 162, з них 36 національного значення та 126 місцевого, що використовуються за призначенням.

На Рівненщині розміщені 8 замків - пам’яток архітектури національного значення. Для Рівненщини характерна унікальна замкова культура, що носила оборонне значення. Найяскравішими підтвердженнями тому є Тараканівський форт, Дубенський та Острозький замки, Межиріцький монастир-фортеця.

В переліку історичних міст України, затверджених Указом Президента України, вказані 13 міст Рівненщини: міста Рівне, Дубно, Корець, Острог, Дубровиця, Радивилів, Березне, селища міського типу, Володимирець, Гоща, Клевань, Мізоч, Млинів, Степань.

http://www.volyntravel.com.ua. сказав...

На Рівненщині підсумували туристичний рік
16:21 27.09.12

Він був найрезультативнішим за останні десятиліття, оскільки вдалося реалізувати масштабний проект "Волинь туристична", зауважив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов на урочистостях із нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Він подякував усім, хто об’єднував мандрівні шляхи п’яти областей: Волині, Тернопільщини, Житомирщини, Хмельниччини та Рівненщини, а також вручив почесні грамоти облдержадміністрації тим фахівцям, котрі зробили найбільший внесок у розробку та популяризацію місцевого туристичного продукту.

На наступний рік завдання не менш амбітні, наголосив Олексій Губанов. Зокрема, портал http://www.volyntravel.com.ua. залишається промоційною платформою, оскільки кожен може обрати для себе як вже розроблений маршрут, так і скористатися змістовною інформацією і спланувати мандрівку самостійно. Водночас робота буде сконцентрована над розвитком туристичної інфраструктури.

Окрім цього, всіх фахівців об’єднуватимуть навколо ще одного амбітного проекту – етнопарку "Волинський майдан", поділився планами Олексій Губанов. За його задумом, він має стати відправною точкою мандрівника за всіма маршрутами "Волині туристичної", оскільки у мініатюрі презентуватиме історичну Волинь, її традиції, побут, національний колорит.

Крім того, новий проект буде не музеєм, а саме майданчиком для всіх етноподій – фестивалів, ярмарків, виставок, пленерів та інших дійств, які приваблюватимуть туристів постійно.