пʼятницю, 16 березня 2012 р.

Рівне - у п’ятірці міст України з найбруднішим повітрям VS ХОМКО

Прокуратурою Рівненської області розпочато перевірку фактів, викладених у публікаціях засобів масової інформації щодо високого рівня забруднення у м.Рівне атмосферного повітря.

В Украине 95% питьевой воды не пригодны для употребления – эколог

Міський голова Рівного Володимир Хомко повернувся із Канн, де отримував нагороду у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13».

Інші матеріали до теми:

Місто Рівне – ефективний майданчик для інвестицій у Європі
Рівненщина — у ТОП-10 кращих європейських регіонів
Рейтинг найкращих для життя міст України: Рівне серед лузерів

6 коментарів:

НАШІ ГРОШІ http://nashigroshi.org/2012/02/01/pid-kostopolem-zamovyly-rubku-derev-za-10-miljoniv/ сказав...

Під Костополем замовили рубку дерев за 10 мільйонів

01 лютого 2012

ДП «Костопільське лісове господарство» 20 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України» на розробку лісових ділянок в 2012 році на суму 10,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено рубки головного користування (62300 м3), рубки формування і оздоровлення лісів, інші заходи пов’язані з веденням лісового господарства і не пов’язані з веденням лісового господарства (40000 м3) в лісництвах Костопільського р-ну Рівненської обл.

Засновниками ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України» є волиняни Ольга Колошко та Олег Рабчун. В складі депутатів Ківерцівської райради (Волинська обл.) є Микола Салівончик, представлений як гендиректор ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України». Він також був відомий як керівник комунального підприємства «Ківерціліс».

t_i_m_k_a сказав...

Міський голова Рівного Володимир Хомко повернувся із Канн, де отримував нагороду у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13».

- Цей рейтинг для нас несподіваний, - зазначив мер. - Я не відслідковував результати. Подали інформацію та й подали. Рейтинг проводився міжнародною газетою Financial Times, тому його можна вважати об’єктивним.
Згідно з результатиами рейтингу Рівне зайняло 10 сходинку серед мікро-міст Європи (250 тис. населення) з найбільшою економічною ефективністю. Серед призерів також міста Польщі, Сербії, Латвії, Литви, Росії, Грузії, Болгарії, Румунії, Туреччини.
- Сама нагорода з чисто меркантильної точки зору не дуже цінна. Вона не із золота, не зі срібла. Але інформація про те, що наше місто котується, потрапить у всі серозні видання, в тому числі Financial Times. Сподіваюсь, це стане сигналом для потенційних інвесторів. Я гарантую, що у Рівному не буде побудований металургійний чи хімічний комбінат. Просто нема де його будувати. Тому розраховуємо на малий і середній бізнес. У нас дуже багато офісів, є багато хороших приміщень. І ми зацікавлені, щоб такий бізнес, який не потребує закупки якихсь великих конвеєрів, техніки, відкриття кар’єрів, був започаткований у місті.
На переконання мера, потрапити у рейтинг Рівному дозволила саме інфраструктура.
- У нас хороші дороги. Якщо їхати на Київ та Львів, мабуть, кращої дороги в Україні не знайдете. У нас є залізниця, у нас є аеропорт, у нас є безмежні поклади хорошої питної води, у нас є недорога, але кваліфікована робоча сила, бо були хороші підприємства, а тепер люди залишились без роботи. Це чинники, які могли б зробити наше місто в недалекому майбутньому привабливим для інвестицій. Одним з питань було й корупція і легкість оформлення документів. Але, мабуть, ми непогано виглядаємо на фоні інших міст, якщо нас відзначили у нашій категорії, - зазначив Володимир Хомко

makcmedia сказав...

Цитую з ОГО-
-------------------------------------
Міський голова Рівного Володимир Хомко повернувся із Канн, де отримував нагороду у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13».
-------------------------------------
і повертаючись до екології - за що власне нагороди отримуємо???

володимир сказав...

"На Фукусімі аварія сталася на реакторах, термін дії яких був продовжений. В Україні в нас є такі самі реактори: на Рівненській АЕС, на Південноукраїнській АЕС продовжили роботу реакторів. Фактично, ми збільшили роботу прострочених реакторів, на яких може статися аварія, подібна "Фукусімі", сказала Голосу Америки прес-секретар НЕЦ Ірина Бондаренко.
Екологи додають, що українська влада ще й витрачає купу грошей на продовження термінів експлуатації енергоблоків. Наприклад, на Рівненську АЕС витратили 2,4 мільярда гривень, щоб продовжити роботу двох старих блоків.
На думку експерта з питань енергетики Дмитра Хмари, дешевше та безпечніше користуватися відновлювальними джерелами енергії, для чого в Україні є усі можливості. "Якщо сьогодні побудувати сонячну електростанцію коштує десь приблизно 1,5 млрд. гривень, вітрова електростанція - 1,8 млрд. гривень, то добудовувати атомну станцію за 2,5 млрд. гривень немає ніякого сенсу", зазначив у коментарі Голосу Америки Дмитро Хмара.
Інша нова загроза для українців - побудування централізованого сховища ядерних відходів на території Чорнобиля, в 100 кілометрах від Києва. Такий проект нещодавно схвалив і парламент, і президент. За словами екологів, у проекті не зазначається подальша доля цих відходів, хоча використовується фраза "тимчасове зберігання". Також екологів обурило те, що влада не питала самих жителів Київської області, чи хочуть вони жити поряд із таким сховищем, до якого звозитимуть відходи з усієї України.
Втім, в уряді більше прихильників саме атомної енергетики. Існує енергетична стратегія до 2030 року, за якою держава планує не зменшувати обсягів виробництва атомної енергетики на АЕС. В документі також зазначається, що продовжувати роботу старих енергоблоків значно дешевше, аніж будувати нові. Щодо безпеки, то міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко вже запевняв українців, що можливості продовження роботи реакторів оцінює не Україна, а МАГАТЕ. "Дозвіл видається лише на три роки, хоча потенційно термін служби може бути продовжено на 10-12 років. І кожні три роки ми зобов’язані повторювати процедуру й отримувати дозвіл на наступні три роки протягом усього терміну роботи реактора, якому продовжено термін експлуатації", - зазначив Юрій Бойко.

Анонім сказав...

Чем слаще питьевая вода на вкус, тем более вредна. Об этом во время круглого стола заявил координатор проекта «Проверь, какую воду ты пьешь» Захар Малецкий, передает корреспондент НБН.
«Риск заражения при употреблении воды из колодца высок. 80% колодцев в Украине заражены нитратами», – сказал г-н Малецкий.
По его словам, особенно вредна такая вода для детей до 3-х месяцев.
«В 2011году было зафиксировано 5 детских смертей из-за потребления воды с нитратами», – отметил он.

Анонім сказав...

Каждый четвертый украинец проживает в зоне возможного химического заражения.

Об этом заявил в интервью ZN.UA министр по вопросам чрезвычайных ситуаций Виктор Балога.

«В стране функционирует чуть более тысячи объектов, на которых используют или хранят 275 тысяч тонн опасных химических веществ. Каждый четвертый украинец проживает в зоне возможного химического заражения. Слава Богу, в прошлом году и сегодня в Украине не произошло ни одной чрезвычайной ситуации с опасной «химией», — рассказал министр.

«Достаточно сказать, что на большинстве предприятий работает оборудование, которому более 25 лет. Исходя из этой цифры, высокий риск инцидента может установить даже не специалист», — подчеркнул он.

По словам Балоги, большую проблему также представляют промышленные отходы.

«Из всего перерабатываемого химического сырья готовой продукцией становится где-то 40%. Остальное идет в отвалы и фактически не утилизируется. Наша окружающая среда приходит в упадок — к экологам не ходи!», — заявил глава МЧС.