понеділок, 2 січня 2012 р.

КАБЕЛЬНІ ОПЕРАТОРИ ОБЛАСТІ

Обласний центр                    м. Рівне
Територія                         20,1 тис.км.2
Чисельність населення станом на
1 січня 2011 року                 1152,5 тис. осіб
Щільність населення на 1 кв. км   57 осіб


Адміністративно-територіальний устрій станом  на  01.01.2011 року:
Загальна кількість районів        16
Загальна кількість міст           11
в тому числі:
- обласного підпорядкування       4
- міст районного значення         7
- селищ міського типу             16
- сільських рад                   338
- населених пунктів               1027
в т. ч.: - міських                27
    - сільських                   1000

Площа,
км2
Площа
до загальної площі країни, %
Населення наявне,   тис. осіб
Населення
до загального населення країни, %
Щільність населення осіб/км2
Місто
58
0,01
249,8
0,55
4307
Область
20100
3,33
1152,5
2,52
57,3
Україна
603700
100,0
45778,5
100,0
75,8

В області працює 10 провайдерів програмної послуги, 6 із них (ТОВ "Рівне-ТВМ", ТОВ "Телсет-Рівне", ЗАТ ТРК "Енергія", ПП ТРК "Артем", ДП ТРК "Діагональ-ТВ", ПП ТРК "Радивилів", ТОВ ТРК "Зоря") зареєстровані на Рівненщині і надають послуги з розповсюдженя телепрограм у кабельних мережах Рівного, Здолбунова, Костополя, Дубровиці, Сарн, Кузнецовська, Радивилова та селища Квасилів Рівненського району. 2 провайдери програмної послуги (ПП ТРК "Телевізійні мережі" і ТОВ ТРК "Моноліт") зареєстровані в Одеській області і надають послуги в смт. Клесів Сарненського району і місті Березне. Провайдер програмної послуги – ДП «Національна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», зареєстрований у Києві, власник - Міністерство палива та енергетики України – надає послуги по розповсюдженню телепрограм у кабельних мережах Кузнецовська, де розміщена Рівненська АЕС. Ще один провайдер програмної послуги – ТРК "Вільне слово з України", зареєстрована у Львові – надає послуги з розповсюдження телепрограм у кабельній мережі м. Дубно.

6 коментарів:

володимир сказав...

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ




Н А К А З



08.09.2011 року № 1034


м. Київ


Про заходи з реалізації Меморандуму
про співробітництво з ПАТ «Київстар»


На виконання Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 494, та з метою реалізації Меморандуму про співробітництво у плані інтернетизації шкіл з Приватним акціонерним товариством «Київстар» від 11 липня 2007 р.
Додаток 2
до наказу Міністерства освіти і науки,
молоді та спорту
від 08.09.2011 № 1034


Перелік
загальноосвітніх навчальних закладів для підключення
до «Домашнього інтернету» від Приватного акціонерного товариства «Київстар»

64 Рівне вул. Д.Галицького, 14а ЗОШ № 25
65 Рівне вул. Єв. Коновальця, 17 ЗОШ № 28
66 Рівне вул. Єв. Коновальця, 19 ЗОШ № 8

володимир сказав...

Було опубліковане в газеті РВ десь з рік тому:

Cтворити комунального конкурента приватному кабельному телебаченню збирається міська влада Рівного. Щоправда, втілити ці мрії в життя вдасться хіба за років три-чотири.
На останній сесії міськради депутати вирішили виділити з міського бюджету 100 тисяч гривень на реалізацію програми «Електронне місто Рівне». І одним із кількох напрямів програми передбачене створення комунального кабельного телебачення. Не всі міські обранці були в захваті від таких витрат на програму. Але міський голова Володимир Хомко, який є прихильником впровадження такої ідеї, необхідність створення комунальної мережі кабельного телебачення депутатам пояснив так:
— Якщо не робити це, приватні кабельники візьмуть нас за горло.
Цілком підтримує п.Хомка й голова бюджетної комісії міськради Сергій Паладічйук:
— Програма «Електронне Рівне» передбачає створення єдиної мережі комунікацій, у яку будуть об’єднані усі підприємства міста, управління міськвиконкому, школи, бібліотеки, комунальні служби, запровадження між ними електронного документообігу тощо. Одним із 7-8 напрямів програми є й створення системи комунального кабельного телебачення. Адже сьогодні Європа переходить на цифрове телебачення і мовлення. І під це виділяє гранти. Ми передбачили у бюджеті кошти на програму «Електронне Рівне», щоб запроектувати цю єдину мережу комунікацій, оформити на неї всі необхідні документи. Тоді, якщо з’являться гранти на цифрове мовлення і систему електронного обігу, ми не будемо залежними від комерційних структур. Якби не виділили кошти цього року, то втратили б весь наступний рік для реалізації програми.Я особисто вважаю комунальне кабельне телебачення однією з великих переваг міста. Адже нині кабельне телебачення майже монополізоване. Лише одна фірма у місті надає послуги кабельного телебачення. А будь-яка монополія — погано для споживача, бо монополіст диктує ціни. Дві третини рівнян користується кабельним телебаченням. І думка міського голови про те, щоб створити комунального конкурента приватній фірмі, — правильна. Тільки за останній рік у Рівному двічі підвищували ціни на кабельне телебачення. А якщо нинішній монополіст побачить, що він не єдиний на ринку, можливо, поводитиметься коректніше. Тобто ідея зі створення комунального кабельного телебачення — це реакція міського голови на скарги громадян. Адже приходячи на прийом до нього, вони скаржаться на високі ціни на кабельне телебачення, не завжди якісні послуги. Крім цього, я бачу набагато більше плюсів від реалізації програми «Електронне Рівне», ніж просто можливість мати комунальне кабельне телебачення, адже це ще й дешевший доступ до Інтернету, дешевші телефонні розмови тощо. Можливо, з появою комунального кабельного телебачення буде створена й власна комунальна телестудія, щоб могти висвітлювати діяльність міської влади. Поява комунального кабельного телебачення, якщо зараз розробити проект і згодом почати будівництво оптоволоконної мережі, стане можливою десь через років три-чотири, комунальної телестудії — за років сім-вісім.
Почути з цього приводу думку керівництва телерадіокомпанії «Рівне-ТВМ», яка надає послуги кабельного телебачення, редакції не вдалося.

володимир сказав...

А це з якогось видання їй Богу не памятаю:

27.11.2011
Чиновники поймали сигнал | Местные власти нашли способ заставить кабельщиков поделиться доходами с городом

Ровенским властям не дают покоя заработки телекоммуникационных компаний. Они подсчитали, что, получая от каждого абонента не менее 50–60 грн. в месяц, бизнесмены платят в бюджет сущие копейки. Чтобы исправить ситуацию, местные депутаты придумали формулу начисления платы за размещение и эксплуатацию телекоммуникационных сетей, применение которой позволит увеличить поступления в казну как минимум вдесятеро. В компаниях новые тарифы называют грабительскими и грозят переложить их на кошельки потребителей. Вольготной жизни ровенских операторов кабельного телевидения и интернет-провайдеров пришел конец. На последней сессии городского совета было принято решение «О методике расчета и порядке использования платы за размещение и эксплуатацию телекоммуникационных сетей и оборудования в жилых и нежилых строениях коммунальной собственности», которое грозит существенно усложнить правила работы предпринимателей на этом рынке. Документ предусматривает, в частности, проведение мониторинга и составление общей базы всех телекоммуникационных сетей областного центра, а также анализ их технического состояния. После чего операторам предложат за свой счет устранить выявленные несоответствия действующим строительным и технологическим нормам. Как пояснил «ДС» советник городского головы Ровно по телекоммуникациям Александр Даюк, заняться проблемой упорядочения сетей их заставили многочисленные жалобы граждан, сетующих, что кабельщики «громят» подъезды жилых домов. «Во многих многоэтажках за счет жителей был проведен ремонт лестничных клеток. Однако после прокладки кабелей от облагораживания подъездов не осталось и следа, а в некоторых домах провайдеры «прошлись» не только по стенам, но и повредили крыши. При этом никакой компенсации жильцы не получили», — говорит г-н Даюк...

Михаил Михайлович сказав...

Розмов багато а толку мало. І проекти хороші і ідеї. А де люди, які все це зроблять... ЖКП це не той варіант.

Михаил Михайлович сказав...

Отут Паладійчука народ підримає широкими верствами - "Тобто ідея зі створення комунального кабельного телебачення — це реакція міського голови на скарги громадян. Адже приходячи на прийом до нього, вони скаржаться на високі ціни на кабельне телебачення, не завжди якісні послуги. Крім цього, я бачу набагато більше плюсів від реалізації програми «Електронне Рівне», ніж просто можливість мати комунальне кабельне телебачення, адже це ще й дешевший доступ до Інтернету, дешевші телефонні розмови тощо. Можливо, з появою комунального кабельного телебачення буде створена й власна комунальна телестудія, щоб могти висвітлювати діяльність міської влади."

володимир сказав...

Группа компаний «Воля» создает единую телекоммуникационную инфраструктуру. Об этом сообщил ее генеральный директор Эрик Франке.

«Мы продолжаем интеграцию компании. Завершив унификацию работы подразделений маркетинга продаж, HR, финансов, мы возьмемся за техническую составляющую компании и соединим всю инфраструктуру воедино. Сейчас в каждом городе у нас сейчас есть головная станция и антенное поле, т.е. в каждом городе отдельно формируется перечень каналов (наполнение пакетов) и пускается в кабельную сеть. Естественно уровень качества услуг в каждом городе может отличаться. Мы создадим центральную головную станцию высокого класса, и будем доставлять с нее сигнал по регионам используя единую национальную виртуальную транспортную сеть», - сказал Франке.

Напомним, что группа «Воля» работает под различными юрлицами в 20 городах страны.

«В самих городах, где мы используем как стандарт DOCSIS, так и Ethernet, мы не будем менять используемую технологию и перестраивать для этого сети. Это очень большие и бессмысленные инвестиции. Тем более, что в обоих случаях (независимо от стандарта) мы используем топологию построения сети FTTB. Однако унифицировать продукты в интересах потребителя, мы точно будем, как, например, в тех городах, где мы используем DOCSIS 2.0., мы будем, как это было сделано в Киеве, и еще нескольких городах, внедрять DOCSIS 3.0», - заявил менеджер.