вівторок, 16 жовтня 2012 р.

ПШЕКЛЄНТІ ГОСПОДАРНИКИ.../оновлено/

2 коментарі:

makcmedia сказав...

10 вересня відбувся круглий стіл на тему налагодження діалогу між керівниками Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та компанією монополістом із вивезення твердих побутових відходів компанією «Санком-Рівне». Керівники ОСББ обговорили умови співпраці із монополістом у галузі вивезення відходів, пише opora.rv.ua.

Під час заходу присутні обговорили проблеми, які виникають у процесі співпраці компанії та ОСББ. Зокрема, керівники об’єднань розповіли, що на початку вересня їм без попередження підняли вартість послуг з вивезення сміття та самовільно збільшили обсяги вивезених відходів. Зі слів керівника ОСББ «Сонячна домівка» Оксани Нєнахової, представники фірми аргументували збільшення тарифу математичними розрахунками, однак, не змогли пояснити якими саме. Жінці вдалося з’ясувати лише те, що спеціалісти спиралися на кількість мешканців та встановлені норми вивозу сміття. Проте, керівник ОСББ стверджує, що данні Санкому невірні і тарифи не відповідають реальним показникам. З її слів, у будинку проживає значно менше людей, ніж порахували економісти підприємства.

- Першого вересня ми отримали додатковий договір на збільшення тарифу та обсягів вивезення сміття, - розповідає керівник об’єднання «Сонячна домівка». – Ми до Санкому про збільшення обсягів не зверталися. Додаткових баків нам ставили і сміття частіше вивозити не стали, однак, вартість послуг зросла.

Інформацію про те, що Санком розіслав керівникам ОСББ додаткові договори із повідомленням про збільшення тарифу та обсягу вивезення сміття підтвердили й інші присутні на зборах представники об’єднань співвласників. З їхніх слів, крім непорозуміння із оплатою послуг в них є серозні претензії до їх якості. Так, голова ОСББ дружба Іван Фатич пожалівся, що його подвір’я обслуговує несправний автомобіль з якого витікають смердючі відходи.

- Після того, як машина забирає сміття, на місці де вона стояла ще два дні стоїть нестерпний запах, - каже пан Фатич. – Я неодноразово звертався до Санкому, щоб вони прислали нам нормальний автомобіль, але вони кажуть, що там всі такі ж.

Юрист Санкому Сергій Пилипака пояснив, що збільшення вартості та обсягів вивезення сміття пов’язане із включенням до тарифу великогабаритних та ремонтних відходів. З його слів, Санком лише виконує рішення виконавчого комітету міської ради щодо введення до складу тарифу великогабаритних та ремонтних відходів. Крім цього юрист надав пояснення членам ОСББ про те, яким чином вираховується збільшення обсягів визення сміття та пояснив незрозумілі для учасників пункту договору про співрацю.

Зі слів представника ОПОРИ Зураба Кантарії, під час круглого столу присутні обговорили багато важливих питань, які допоможуть налагодити якісну співпрацю між монополістом у галузі вивезення твердих побутових відходів та ОСББ Рівного.

- Це не останній наш круглий стіл, присвячений налагодженю співпраці між ОСББ та монополістами, - каже Зураб Кантарія. - Сьогодні ми отримали підтвердження, що керівники ОСББ потребують подібних заходів і вони для них досить корисні. На черзі зустріч із ще одним монополістом - ПАТ Рівнегазом.

Анонім сказав...

Ну з самоагітацією все ясно, а про нас грішних де?
цитата
РІВНЕ ВЕЧІРНЄ
Відверто про вибори з Віктором Матчуком
№78, 16-10-2012

Про перебіг виборчої кампанії поговоримо сьогодні упродовж години у прямому ефірі на "Радіо Трек", який розпочнеться о 15.00. Запрошую долучитися до обговорення того, які особливості цьогорічної виборчої кампанії, зокрема, у Рівному. Перш за все обговоримо партійне рішення "УДАРу" про зняття їхнього кандидата на мою користь.

До зустрічі в ефірі "Радіо Трек".

А у середу о 21.25 та у четвер о 20.20 про ті ж проблеми поговоримо у прямому ефірі студії телеканалу "Рівне 1".