четвер, 11 жовтня 2012 р.

МИКОЛА СОРОКА - бойовий ПАТРОН обойми СИСТЕМИ імені СИСТЕМИ...

«Добрєйший чоловік» Микола Сорока рівненському журналісту: Вам треба ще жить… [ексклюзивна розмова]

 СТЕПАН ОЛІЙНИК "З ЖИТЕЙСЬКОГО ПОЛЯ" 1973 рік.

29 вер. 2011 ... Останнім часом за Миколою Сорокою активних дій у рівненській політиці не помічено. Проте солідний вплив на життя області за ...
ogo.ua
Сорока Микола, біографія, влада, політики, Верховна Рада України.
ogo.ua
30 вер. 2010 ... Куди можна поїхати пофестивалити влітку 2012 [Анонс]. Лютневого дня 1997 року один із нинішніх журналістів “ОГО” успішно виконав ...
ogo.ua
5 год. тому ... Кандидат економічних наук професор Микола Сорока призначений на посаду в.о. ректора НУВГП з 18 червня до заміщення вакантної ...
www.ogo.ua
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

3 коментарі:

http://p-p.com.ua/articles/25996/ сказав...

Молодь міста Рівного звернулися до вченої ради Національного університету водного господарства та природокористування щодо недопущення затвердження кандидатури Миколи Сороки на посаду ректора Національного університету водного господарства і природокористування.

Студенти університету, молодіжні громадські організації, зокрема: «Студентська Свобода», «Батьківщина молода» та «Молодіжне Крило політичної партії Фронт Змін» - виступають категорично проти його кандидатури. Вони вважають, що Микола Сорока не заслуговує на посаду ректора та є ставлеником українофоба Дмитра Табачника, який нищить українську систему освіти, культуру та традиції української нації!

У зверненні, зокрема йдеться:

Навіть дивлячись на історію призначення попередніх ректорів університету, вони були докторами технічних наук. Теперішній «призначенець» є доктором економічних наук, що є не припустимим і являється «ноу-хау» для технічного університету з його славною історією! Також ця людина немає викладацького досвіду роботи, тобто Миколі Сороці потрібно буде шукати підхід до колективу викладачів та студентів, з яким жодного разу не працював. Так звана команда «економіста» приведе навчальний заклад до обмеження прав і свобод студентів, цензури, до жорсткого контролю дій , що вже було в часи правління «кучмістів».

Цей представник провладного режиму розглядає НУВГП виключно як стартовий майданчик для балотування від Партії регіонів по округу № 155 з центром в місті Дубровиця.

З огляду на вищезазначене молодь Рівного вимагає, щоб Вчена рада НУВГП не підтримувала кандидатуру Миколи Сороки на посаду ректора університету.

Анонім сказав...

Минулого понеділка у Рівному змінилося керівництво Національного університету водного господарства та природокористування. Замість відомого вченого Василя Гуріна, який сім років був ректором НУВГП, навчальний заклад очолив екс-губернатор, депутат обласної ради від Партії регіонів Микола Сорока.

Заміну керівництва найбільшого в регіоні навчального закладу опозиційні політичні сили Рівненщини пов’язують із осінніми парламентськими виборами. З цього приводу прес-служба Української народної партії поширила заяву у якій звинуватила міністра освіти Дмитра Табачника у потуранні партійним інтересам, повідомив нам координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Рівненській області Анатолій Бондарчук.

"Кадрова політика Партії регіонів засвідчила цілковите її банкрутство і нездатність відрізняти свій інтерес від суспільного", - зазначено у заяві УНП. – «Наступником В.Гуріна став колишній голова Рівненської облдержадміністрації Микола Сорока, який не відомий загалу ні як викладач, ні як науковець. Проте відомо, М.Сорока збирається кандидувати від Партії регіонів на осінніх виборах до парламенту, і робити це в статусі ректора знаного університету куди зручніше, ніж у статусі колишнього чиновника часів Кучми. За наявною інформацією, кандидат економічних наук професор Микола Сорока лише минулого тижня «захистив» докторську дисертацію, що знову ж доводить його хиткі позиції в світі науки».

Новопризначений в. о. ректора Микола Сорока і сам визнає, що його нова посада пов’язана із парламентськими виборами. На представлені він підтвердив своє бажання балотуватися до Верховної Ради і заявив, що це піде тільки на користь Університету.

- Одне іншому не заважає. Потрібно мати відповідний статус, щоб мати змогу вирішувати питання розвитку університету на рівні Києва, - каже екс-губернатор.

Такої ж думки дотримується колега Миколи Сороки в обласній раді Роман Василишин. Він стверджує, що вже 1 вересня буде видно результати роботи нового ректора. Вони відображатимуться у збільшенні державного замовлення для НУВГП та покращенні роботи закладу.

Довідка: Микола Сорока родом із Житомирської області, батьки були колгоспниками. Після закінчення Української сільськогосподарської академії в 1974 році він працював головним інженером колгоспу. Невдовзі став заступником керуючого та головним інженером Рокитнівського райоб'єднання "Сільгосптехніка". У 28 років став заступником голови Рівненського обласного об'єднання "Агропромремтранс", ще через рік — генеральним директором, а пізніше і головою правління Рівненського обласного виробничого об'єднання "Облагротехсервіс", де безперервно працював аж до 1997 року. У лютому 1997-го Миколу Сороку було призначено головою Рівненської обласної державної адміністрації, яку він очолював до січня 2005 року.

володимир сказав...

Обирали ректора таємним голосуванням, вкидаючи бюлетені у скриньки, які розташували на сцені актової зали. У бюлетенях було дві графи - "за" та "проти", навпроти яких виборці й ставили позначку.

Із 360-ти представників колективу "водного", які мали право голосу, на конференцію прийшли понад 95 відсотків.

Свої бюлетені отримали 345 виборців, й згідно із підсумками голосування майже 80% колективу кандидатуру Миколи Сороки підтримали. 59 чоловік з колективу сказали Миколі Петровичу "Ні!", а ще 5 бюлетенів були визнані недійсними.