суботу, 31 березня 2012 р.

САТУРНА ПОЧТИ НЕ ВИДНО/SHADOW ZONE SIGNAL ZEONBUD


WARNUNG! WARNUNG! Shadow Zone ZEONBUD SIGNAL (kein Signal) in unseren Städten und Dörfern beträgt 50%.УВАГА! УВАГА! ЗОНА ТІНІ СИГНАЛУ ЗЕОНБУД (ВІДСУТНІСТЬ СИГНАЛУ) У НАШИХ МІСТАХ ТА СЕЛАХ СКЛАДАЄ 50 %.


НАРАДА
03.04.2012 ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ РОДА
ГУБАНОВА О.В.

ЗА ПРОХАННЯМ ІНІЦІАТИВНОЇ ГРУПИ ПРОЕКТУ “ПІДПРИЄМСТВО ТМ”

“НОВА ШКОЛА” /ЛЕВЧЕНКО ЄВГЕНІЙ МАРКОВИЧ/
“МАКСМЕДІА УКРАЇНА” /СТРАТОНОВ ВОЛОДИМИР ГРИГОРОВИЧ/
“РІВНЕПРОМЗВЯЗОК” /ПЛАТОНОВ ЛЕОНІД ІВАНОВИЧ/

ЗАПРОШЕНІ
“РІВНЕНСЬКА ОДТРК” /ВЕЛЕСИК АНДРІЙ ПЕТРОВИЧ/
“РІВНЕНСЬКА ФІЛІЯ ДІЄ” /КУЖЕЛЬ ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ/НАКОНЕЧНИЙ ФЕДІР ЙОСИПОВИЧ/
“ПРЕДСТАВНИЦТВО НРЗПТР В ОБЛАСТІ” /ТАРАСЮК ДМИТРО ВОЛОДИМИРОВИЧ/
“НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ” /ПАЛАДІЙЧУК СЕРГІЙ БОГДАНОВИЧ/
“МАКО” /МАЗЕПА МИКОЛА КОСТЯНТИНОВИЧ/
“РІВНЕНСЬКА ФІЛІЯ КРРТ” /ТАЛІМОНЧИК ВІКТОР ПОРФИРІЙОВИЧ/

час проведення 12:00
місце проведення
©Україна, Рівне, creative initiative group, 2011 рік

Члени Громадської ради висловили невдоволення рекламним роликом про впровадження цифрового телебачення




ТАК ЗВАНІ БЕЗКОШТОВНІ КАНАЛИ ДЛЯ РІВНОГО













Інтер / Україна / 1+1 / НТН / К1 / Перший Національний / ictv / Enter-фільм
Мега / Enter-music / Хокей / НЛО-ТБ / Real Estate TV / Star TV / Goldberry / Погода ТБ
MTV-Україна / Кіноточка / СТБ / ТЕТ / К2 / Новий канал / М1 / 5-й канал




























Тоніс / Банк-ТВ / Вінтаж ТВ / Ескулап-ТВ / РТБ / ТВ Вибір
 


WARNING! WARNING! SHADOW ZONE SIGNAL ZEONBUD (NO SIGNAL) in our towns and villages is 50%.ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! ЗОНА ТЕНИ СИГНАЛА Зеонбуд (ОТСУТСТВИЕ СИГНАЛА) В НАШИХ ГОРОДАХ И СЕЛАХ СОСТАВЛЯЕТ 50%.

UWAGA! UWAGA! Shadow Zone SIGNAL ZEONBUD (brak sygnału) w naszych miastach i wsiach jest 50%.
НА ПРАКТИЦІ ЦЕ ОЗНАЧАЄ НАСТУПНЕ –
ЛЮДИНА, ЯКА ЖИВЕ В СЕРЕДНЬОСТАТИСТИЧНОМУ РАЙОНІ НА СЕРЕДНЬОСТАТИСТИЧНОМУ ПОВЕРСІ ПРИДБАВШИ ТЮНЕР ЗА 580 ГРН. І ВИЩЕ + АНТЕНА ДМХ ЗА 60-500 ГРН. + КАБЕЛЬ І ВСЕ ЦЕ НА ОДИН ТЕЛЕВІЗОР!!!  БУДЕ ОЩАСЛИВЛЕНА 32 КАНАЛАМИ З ЙМОВІРНІСТЬЮ 50/50, ЩО ПРОСТО ЗВУЧИТЬ ТАК/НІ.
Українське підприємство «Меридіан» імені Корольова разом із Науково-дослідним інститутом НТУУ «КПІ» й Інститутом електроніки та зв’язку Української академії наук, відомі серійним випуском телетюнерів «Меридіан-ТТЦ» для цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T, розробили нову модель сет-топ-боксу стандарту DVB-T2.
Однак після рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та провайдера «Зеонбуд» встановити систему умовного доступу Irdeto Cloaked CA для кодування цифрового ефірного сигналу українські виробники досі не можуть отримати ліцензії Irdeto.
Позаяк вони все ще сподіваються на доступ до технології для доопрацювання й подальшого виробництва власних телетюнерів, адже це може забезпечити відновлення української радіоелектронної промисловості. Тим паче, що на кону – тендер Державного комітету телебачення та радіомовлення на постачання сет-топ-боксів для малозахищених верств населення на суму понад 350 млн грн.
Про сподівання розробників вітчизняного сет-топ-боксу – в їхній статті.
Цифрове ефірне телевізійне мовлення – це наступний крок у розвитку телекомунікацій, це майбутнє українського телебачення, яке поступово стає реальністю.
Згідно з міжнародною угодою «Женева-2006» запровадження цифрового телемовлення у світі планують завершити до 2015 року, тоді ж остаточно відімкнуть усі аналогові передавачі. Світ до глобального переходу готується активно.
В Україні за останні роки вдалося стати на крок ближче до того, щоб на наших голубих екранах з’явилося багато телевізійних програм із високою якістю зображення.
Завдяки зусиллям підприємств Концерну РРТ у 2008 році було розпочато телемовлення телевізійних програм в стандарті DVB-T (MPEG-4).
У 2011 році в Україні введено в дію 664 цифрових передавачі загальнонаціональної цифрової телемережі у складі чотирьох мультиплексів, завдяки чому забезпечується трансляція 32 телевізійних програм (28 національних та 4 регіональні). Але для цього ще потрібен або новий телевізор, у якому відразу вбудовано приймач цифрового сигналу, або спеціальний перетворювач – телетюнер (який ще називають сет-топ-боксом), що дозволяє аналоговому телевізору показувати телевізійні програми в цифровому стандарті.
Для цього, відповідно до «Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення», передбачається «налагодити на базі діючих підприємств виробництво засобів телерадіомовлення, цифрових телевізійних приймачів та цифрових перетворювачів сигналу для аналогових телевізійних приймачів» І відповідні доручення з цього приводу було дано Президентом України Віктором Януковичем і Кабінетом Міністрів України.
Науково-дослідний інститут НТУУ «КПІ» у співпраці з ВАТ «Меридіан» імені С. П. Корольова та СП «Інститут електроніки та зв’язку УАН» на базі напрацювань наукової школи чл.-кор. НАНУ М. Ю. Ільченка здійснили конструкторську розробку, підготували серійне виробництво та виготовили партію телетюнерів для цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T моделі «Меридіан ТТЦ-101» у кількості 6000 штук. Роботу було виконано за технічним завданням і технічними умовами, які пройшли в установленому порядку технічну експертизу і затвердження Мінпромполітики та Мінтрансзв’язку України відповідно до чинної в Україні системи стандартизації та рекомендацій Міжнародного Союзу електрозв’язку.
У зв’язку зі зміною умов телерадіомовлення, визначених відповідними рішеннями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а саме: переходом на новий стандарт мовлення DVB-T2, було розроблено нову модель телетюнера, незважаючи на збитки, завдані цією зміною, було виготовлено дослідні зразки, проведено випробування, які підтвердили їхню відповідність вимогам нового стандарту мовлення.
На нашу думку, саме впровадження новітніх технологій цифрового телерадіомовлення в Україні може стати підґрунтям для підйому вітчизняних підприємств цієї галузі. Особливо це стосується крупносерійного випуску телетюнерів та іншого високотехнологічного обладнання для трансляції програм цифрового телерадіомовлення, для чого потрібна відповідна конструкторсько-технологічна підготовка й організація виробництва, а в подальшому – надання користувачам сервісного обслуговування, що забезпечує ВАТ «Меридіан» імені Корольова.
Водночас, під час реалізації «Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення» головним виконавцем ТОВ «Зеонбуд» за рекомендацією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України та за згодою Держтелерадіо України введено кодування цифрового телевізійного сигналу, так звану технологію умовного доступу з адресним управлінням.
Це, в свою чергу, потребує реалізації в телетюнерах DVB-T2 відповідних апаратно-програмних заходів для сприймання цієї технології. На жаль, нам такої можливості поки що не дають.
Безсумнівно, постає питання: хто зможе взяти участь у виробництві та постачанні абонентського обладнання для українського цифрового ефірного телемовлення? Здавалось би, тут усе зрозуміло: на наш погляд, у рамках Державної програми повинні лобіюватись українські виробники, тим більше такий загальний вектор розвитку підтримки вітчизняного виробника було задано Президентом України.
Вважаємо за доцільне та сподіваємося, що так і відбудеться й ВАТ «Мерідіан» імені Корольова буде надано право доступу до прийнятої в Україні технології адресного управління в телетюнерах DVB-T2 для їх відповідного доопрацювання й подальшого виробництва, що забезпечить певною мірою відновлення радіоелектронної промисловості й виробництва засобів зв’язку на новітній технологічній основі та створення нових високопрофесійних робочих місць.


Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Телекритики»
Заступник голови правління з наукових питань ВАТ «Меридіан» імені С. П. Корольова А. В. Мар’єнко. 
Професор інституту телекомунікаційних систем НТУУ «КПІ», заслужений працівник промисловості України Т. М. Наритник.

3 коментарі:

володимир сказав...

Вторая партия приемников для цифрового эфирного вещания в количестве 200 тыс. будет поставлена в Украину в апреле 2011 г. Об этом «proIT» сообщили в компании «Зеонбуд».
Как отметили в компании, первая партия приемников (200 тыс.) была поставлена в марте. Из которой 10 тыс. приемников ушли в регионы Украины.
Приемники были поставлены компаниями Strong и Romsat.
«Strong и Romsat имеют мощности для обработки (тестировать и активировать) около 10 тыс. приставок в день для дальнейшей продажи», - заявили в «Зеонбуд».
В компании подчеркнули, что через 2- 3 месяца должны появиться новые поставщики телеприставок.
В «Зеобуд» также рассказали, что конверты с предложениями по поставкам бюджетных тюнеров участниками тендера будут раскрыты, ориентировочно, на следующей неделе. Напомним, что в Украину будет поставлено около 700 тыс. за 350 млн. грн. бюджетных средств.

makcmedia сказав...

Национальные регуляторы в сфере телекоммуникаций и телевидения начинают делить ценные радиочастоты. От исхода их переговоров зависит будущее связи CDMA -800 в Украине
Ведь меньше чем через 4 года этот стандарт может попасть в щепетильную ситуацию, когда его постараются вытеснить крупные GSM-операторы.
Национальная комиссия по вопросам регулирования связи (НКРСИ) на прошедшем заседании одобрила подготовленные изменения в план использования радиочастотного ресурса и решила направить их на согласование в Госспецсвязи. В этом документе регулятор решил попробовать решить судьбу CDMA-операторов Украины. В плане предложено вычеркнуть старые сроки по окончанию использования этой технологии – «1 января 2016 года».
Действия НКРСИ могут пойти в разрез планам Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания. Ведь частоты, которые сейчас используют сидиэмэйщики в диапазоне 800 МГц для оказания услуг, отведены государством под нужды ТВ в ближайшем будущем.
Представители НКРСИ отказались комментировать эту тему.
Глава Нацсовета Владимир Манжосов также пока затрудняется ответить на вопрос, смогут ли они поддержать инициативу коллег. «Мы тоже имеем виды на «цифровой дивиденд» (остатки ТВ-частот). Кроме того, пока не известны условия развития 4-ой, 7-ой и 8-ой цифровых сетей», - отметим.
В Украине в общей сложности для обеспечения населения эфирным телевидением отведено восемь мультиплексов (цифровых сетей). Полный переход на «цифру» с аналогового вещания должен состояться в 2016 году. Такие обязательства взяла на себя держава, подписавшись под международным соглашением «Женева-2006».
Четыре первых цифровых сети на частотах, которые отведены под телевидение, уже были построены общенациональным провайдером «Зеонбуд». В них сейчас могут вещать 32 телеканала. При этом оператор имеет резерв еще примерно на 20 каналов, которых пока не решил, как использовать. Манжосов вчера добавил, что, возможно, для действующих цифровых сетей понадобятся дополнительные частоты. Он дал понять, что решения по новым мультиплексам (сетям) будет принято далеко не в ближайшее время. Вначале нужно обеспечить людей телевизионными приставками.
Один из экспертов рынка рассказал изданию на условиях анонимности, что у украинцев в любом случае не получится использовать указанный диапазон под ТВ. «Ведь все соседние страны уже приняли решение внедрять в этих полосах стандарты связи нового поколения. Поэтому согласовать работу телевизионных передатчиков, которые работают в приграничных областях, будет крайне тяжело. Ведь они обычно мощнее, чем базовые станции мобильной связи, и могут создавать помехи соседям на расстоянии до 300 км», - отметил эксперт.
Отметим, что в ряде европейских стран процесс перехода на «цифру» уже почти завершен. Поэтому несколько лет назад там появилась возможность объявить тендер на не задействованные частоты («цифровой дивиденд»), которые «ушли» за миллиарды евро крупным «мобильщикам». В Украине же, по счастливому стечению обстоятельств этот спектр достался «сидиэмэйщикам» более десяти лет назад.
«По всей видимости, НКРСИ будет не так легко провести свое решение. Ведь на «цифровой дивиденд» претендуют крупные GSM-операторы. Они не упустят его просто так до 2016 года. Чем меньше времени будет оставаться до «дедлайна», тем сильнее будет накаляться обстановка вокруг спорных частот», - отмечает собеседник «Комментариев» в парламенте.
Нельзя исключать тот факт, что решение НКРСИ было пролоббировано самими CDMA-компаниями. «Если бы ограничения в сроках по развитию CDMA убрали, привлекательность нашего бизнеса существенно возросла бы. Ведь можно будет строить планы на далекую перспективу», - отмечает генеральный директор «Телесистем Украины» (PEOPLEnet) Михаил Пайкин.
Отметим, что кроме PEOPLEnet, в Украине работают еще два сидиэмэйщика – «Интертелеком» и ITC (CDMA Ukraine). В общей сложности они обслуживают почти 2 млн человек. Вопрос, куда будут переведены клиенты после 2015 года, остается открытым.

makcmedia сказав...

Ежедневно традиционное телевидение просматривают 69% жителей Украины. Об этом «proIT» сообщила пресс-служба Независимой ассоциации телерадиовещателей (НАМ).
НАМ ссылается на данные руководителя направления маркетинговых исследований Киевского международного института социологии (КМИС) Александра Красновского, согласно которому 16% опрошенных просматривают ТВ через Интернет, 37% респондентов слушают радио через приемники/мобильный телефон и 11% - слушают его в сети.
По данным директора департамента медиа-исследований компании GFK Ольги Росмановой, прослушивания радио через Интернет ежегодно растет на 10% - согласно исследованию, проведенного компанией GFK, за последний месяц через Интернет радио слушали 24% радиослушателей в возрасте от 16 до 50 лет.