середу, 8 лютого 2012 р.

БЮДЖЕТ 2011-БЮДЖЕТ 2012 - РІВНЕ, АБО НАРОДНІ ЗАСЛАНЦІ В ДІЇ

КОГО ПОТРІБНО ЛОВИТИ В МУТНІЙ ВОДІ?
"Я не простягаю лапу за кислим виконкомівським рублем"
ваш О. Бендер
Перекроюючи бюджет, депутати те й робили, що в одних забирали, іншим – віддавали. Зокрема, зняли 200 тисяч гривень з 600, які було передбачено раніше на реконструкцію центрального входу на кладовище «Нове». Ці гроші передали на потреби управління освіти, зокрема на встановлення теплозберігаючих вікон у міських школах та дошкільних навчальних закладах.
Коментуючи після завершення сесійного засідання бюджетні баталії, міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що в цілому задоволений роботою депутатів і назвав її конструктивною. Однак висловив стурбованість за долю подальших фінансових надходжень з державного бюджету. Якщо державний бюджет не буде переглянуто в бік збільшення коштів для місцевого самоврядування на виконання делегованих повноважень, то буде дуже сутужно. Для повного щастя, за словами Володимира Хомка, Рівному треба 44 мільйони гривень.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:
Бюджет-2012 є найбільш антисоціальним за останні 7-8 років, – експерт
Як розповів начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга, власні доходи загального фонду виконані на 100 відсотків. При плані на рік 339 198,7 тисячі гривень фактично надійшло 339 259,3 тисячі гривень. Понад плвн надійшло 60,6 тисячі гривень. Порівняно з минулим роком, власні доходи збільшилися на 7,6 відсотка, тобто на 24 040,7 тисячі гривень.

- Невиконання планових показників спостерігається по державному миту (-586,4 тис. грн) та платі за землю (-4 010,7 тис. грн), - зазначив Віктор Шульга. - Невиконання показників по платі за землюю пояснюється тим, що нормативно-грошова оцінка землі, яку закладали в бюджеті, була більшою, ніж потім її опублікував Держкомзем. Що ж стосується державного мита, то із першого листопада набрав чинності закон "Про судовий збір", відповідно до якого ці надходження перестали надходити в міський бюджет.

За словами пана Шульги, усі надходження по місцевим зборам у бюджет виконані. Єдине, що невиконано, то це збір за паркування транспортних засобів.

Парковки Рівного нерентабельні? [+Відео]

- Ми запланували зібрати 300 тисяч гривень плану по цьому збору. Втім, їх не вдалося виконати, оскільки рішення міської ради про встановлення цього збору набрало чинності лише 1 травня, а також в сторону зменшення були переглянуті площі парковок, - зазначив начальник управління.

До того ж, запевнив пан Шульга, бюджет отримав 8 251,5 тис. грн збору за першу реєстрацію транспортних засобів, що у 2,1 раза більше від запланованого на 2011. Значно перевищив план (у 6 разів) і збір екологічного податку, який є основним джерелом надходжень до бюджету розвитку, склав 2 296,8 тис. грн.

- Це зумовлено змінами в законодавстві, які набрали чинності з 1 жовтня, в результаті чого до бюджету міста надійшло 1 456,4 тис. грн надходжень від ввезення палива на митну територію України податковими агентами.

Також вдалося заробити Рівному на продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення (12 532,1 тис.грн. або 113,6 відсотка від запланованого) та єдиному податку (17 592,5 тис.грн. або 117,3 відсотка від плану). А от план з відчуження майна комунальної власності практично провалили. Адже отримали з цього лише 720,4 тис.грн, тобто 48 відсотків від очікуваного.

Земельний податок в запитаннях-відповідях

Що ж до видатків, то на утримання органів місцевого самоврядування минулоріч у Рівному витратили 25 053,1 тис. грн, що становить 97,5 відсотка до плану.

У Рівному на чиновників запланували витратити 29 мільйонів

Зокрема, на заробітну плату використали 22 867,6 тис. грн, на придбання товарів і послуг, на відрядження та інші видатки спрямовано 1 568,1 тис. грн, що становить 83,3 відсотка від плану.

На утримання установ освіти використано 200 466,6 тис. грн, культури — 21 614,9 тис. грн, галузі "Охорона здоров’я" - 123 412,7 тис. грн, галузі "Фізична культура і спорт" — 7 564,1 тис. грн, на соціальний захист та соціальне забезпечення — 190 979,8 тис. грн, на житлово-комунальне господарство — 32 031,1 тис. грн, на фінансову підтримку тижневика "Сім днів" — 459,9 тис. грн., на заходи з охорони та раціонального використання природних ресурсів — 466,4 тис. грн.

- Окрім того, у 2011 році на надання пільгових довгострокових кредитів громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла передбачені кошти загального фонду у сумі 130,6 тис. грн та спеціального фонду — 639,4 тис. грн. Втім фінансування зі спеціального фонду проведено на 75,5 відсотка до кошторисних призначень, - зазначив Віктор Шульга.

Читайте також:
Бюджет Рівного депутати прийняли за 71 хвилину
Бюджет Рівного збільшать за рахунок податку з власників транспортних засобів
Депутати Рівнеради виділили півмільйона собі на газету

21 коментар:

Анонім сказав...

http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=030258
Бюджет— 2012: грошей більше, але зробити вдасться менше
№2, 12-1-2012

Найгіршим за свої чотири роки роботи назвав цьогорічний бюджет Рівного міський голова Володимир Хомко. Адже хоч він і більший, ніж торік, але зробити за кошти міської скарбниці вдасться менше. 37 голосами «за» із 49 присутніх бюджет був прийнятий із доходами у майже 757 мільйонів гривень і такими ж видатками.

Чи не вперше за останні роки у бюджеті міста заклали кошти на зарплату для медиків та освітян лише на 10,5 місяця року. Не передбачили грошей на матеріальну допомогу медикам у розмірі посадового окладу та на щорічну винагороду педагогам. Не збільшили видатки на харчування хворих в лікарнях — як і торік, харчуватимуть на 1,95 гривні в день. Не варто сподіватися і на поліпшення ситуації із забезпеченням медикаментами у лікувальних закладах. З понад 6 мільйонів гривень, передбачених на це, третину спрямують на надання невідкладної допомоги, з решти майже половина піде на забезпечення інсулінами діабетиків, на профілактику ВІЛ-інфекції та лікування ВІЛ-інфікованих та придбання медпрепаратів для дітей, які потребують дорогого лікування.

Невесела ситуація і з житлово-комунальним господарством. У порівнянні з минулим роком видатки на цю галузь зменшилися майже вдвічі і становлять понад 24 мільйони гривень. З цієї суми майже 18 мільйонів витратять на благоустрій, 1 мільйон на погашення боргів — за вивезення сміття та з зарплатні працівникам ЖКП. Тож на ремонти дахів та будинків мало що залишиться.

Коментар міського голови Рівного Володимира Хомка:

— Цьогорічний бюджет складний. Бо держава делегувала нам свої повноваження на фінансування галузей, приміром, освіти (утримання шкіл), а коштів на їхнє виконання не надала. Тож торік нам довелося 27 мільйонів гривень зі свого бюджету на це віддати, а в цьому році — 34 мільйони. Сподіваюся, що, як заявив Президент, держбюджет буде переглянутий і нам додадуть коштів.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Анонім сказав...

http://ogo.ua/articles/view/2012-01-05/31585.html
Зрештою, бюдежет депутати підтримали. За основний кошторис міста проголосували 37 депутатів із 49 присутніх. Не підтримали проект бюджету на 2012 рік лише фракція ВО "Свобода" та частина депутатів від ВО "Батьківщина".
У загальному бюджет Рівного на 2012 рік виглядає так:
Доходи бюджету становлять 756 мільйонів 980 тисяч гривень.
Із них - субвенції з загального фонду державного бюджету - 198 мільйонів 378 тисяч гривень.
Витрати міського бюджету на 2012 рік заплановані наступні:
на утримання органів місцевого самоврядування - 29 мільйонів 372 тисячі гривень;
освіта - 232 мільйони 638 тисяч гривень;
охорона здоров’я - 146 мільйонів 221 тисяча гривень;
соціальний захист та соціальне забезпечення - 199 мільйонів 132 тисячі гривень;
культура і мистецтво - 25 мільйонів 773 тисячі;
фізична культура і спорт - 8 мільйонів 814 тисяч гривень;
житлово-комунальне господарство - 24 мільйони 100 тисяч гривень;
на підтримку тижневика "Сім днів" - 560 тисяч гривень;
на міський транспорт - 12 мільйонів 153 тисячі гривень;
бюджет розвитку - 29 мільйонів 19 тисяч гривень;
на заходи з охорони та раціонального використання природних та земельних ресурсів - 1 мільйон 495 тисяч гривень;
інші видатки - 1 мільйон 24 тисячі гривень.
По завершенні сесії один з депутатів сказав (до речі, з тих, які за бюджет ГОЛОСУВАЛИ): "А потім вони згадають, що забули про ліфти і дахи і вже на наступній сесії почнуть вносити зміни".

Сесія міської ради розпочалась о 10:10, а закінчилась об 11:21.

Анонім сказав...

http://www.4vlada.com/analytics/10214
При бюджетному дефіциті у майже 35 мільйонів на нагальні потреби рівненські депутати не скупляться на сумнівні витрати

Його ухвалили. Хоча й з «діркою» у майже 35 мільйонів гривень, Рівне тепер має дорожню карту на 2012-й рік – міський бюджет. Щоправда, як лататимуть бюджетну свитину, депутати Рівнеради й самі не знають. Однак сподіваються, що у столичних кабінетах схаменуться, й навесні додадуть трохи грошенят місцевому самоврядуванню на забезпечення делегованих повноважень.

Чи то новорічні святкування виснажили депутатів, а чи вони не бачили сенсу ламати списи (грошей же від того не побільшає), але під час третього засідання 12-ї сесії Рівнеради (5 січня) бюджетної бійки, попри очікування, не вийшло – так, скоріше млява суперечка. Хоча, як завжди, креативом відзначилися «свободівці», назвавши головний фінансовий документ міста «бюджетом місцевих мародерів, або розтягуванням недокраденого». Депутати фракції ВО «Батьківщина» критикували бюджет м’яко, хоча й запропонували перенести його ухвалення на 5-6 днів, «щоб не було одобрямсу». А коли ідею не підтримали, депутат Марія Конощук зазначила, що в такому разі фракція ВО «Батьківщина» за цей бюджет не голосуватиме. Однак свою обіцянку чи то забули, а чи партійна дисципліна підвела, але серед «білосердечних» знайшлося 5 голосів «за». Представники решти фракцій і позафракційні депутати у суперечку майже не вступали. Сергій Паладійчук (його жартома називають людина-фракція, бо він єдиний представник політичної сили «Єдиний центр» у Рівнераді) зазначив, що, попри те, що цей бюджет – найгірший з усіх попередніх, але бюджет загалом – це мистецтво компромісів, тому його треба схвалити, а в квітні переглянути. Водночас, висловив сумний прогноз щодо надходжень з фізичних осіб: мовляв, чи не доведеться ще скорочувати видатки... Голова комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та ЗМІ депутат Світлана Богатирчук-Кривко висловила невдоволення рівнем фінансування освіти, й запропонувала внести в проект бюджету рядок, який би передбачав виділення коштів у сумі щонайменше 3 мільйони на капітальні видатки для цієї галузі у разі перевиконання бюджету. На що міський голова Володимир Хомко відповів: «Ми це можемо зробити, але ми не можемо записати якусь конкретну суму, бо не знаємо, скільки буде грошей. Але переконаний, що нам вдасться віднайти ресурси для потреб освітніх закладів».

Анонім сказав...

http://www.mobus.com/rovno/325492.html
Завдяки теплій погоді вдалося зекономити газ на опаленні квартир рівнян та бюджетних установ. Чиновники запевняють, що за цей опалювальний сезон споживачі відповідно й заплатять менше. Щоправда, натомість рівняни скаржаться в редакцію, що при ледь теплих радіаторах за тепло поки що платять не менше, ніж торік.

Заступник міського голови Олексій Хмилецький пояснив:
— У зв’язку з плюсовою температурою повітря, що зазвичай не характерно для зими, ми спожили менше газу, який витрачався на опалення будинків, ніж у 2010 році. Фактично зекономили 2 млн. 569 тис. грн. з початку опалювального сезону. Тож споживачі заплатять за опалення менше, ніж торік. Щоправда, це насамперед стосується бюджетних установ.

Окрім того, на 2012 рік планується державна програма зі встановлення теплових лічильників на кожен багатоповерховий будинок за рахунок державного фінансування. Проте обіцяти споживачам Рівного лічильники на тепло за державний кошт не можемо, адже невідомо, чи добре фінансуватиметься ця програма. Але надія є, адже аналогічна програма з встановлення таких лічильників на теплопостачальних підприємствах, розрахована на 2011 рік, у Рівному була профінансована на 100%.

http://ogo.u

Анонім сказав...

http://www.rivneinfo.com/blogeru-ogo.ua/lashuk/budjet.html
Дохідна частина бюджету
Щодо дохідної частини головного фінансового документу нашого міста, вважаю, що брак наповнення місцевого бюджету від земельних надходжень, зумовлений заниженою грошовою оцінкою вартості земель та особливими, притаманними нашому місту, тіньовими схемами розкрадання земель громади через непрозору діяльність виконавчих структур, особливо Управління капітального будівництва, та через так зване «садівництво», «городництво», псевдо-родинні зв’язки, «земельно-облікові документи» та кланові (сімейні) інтереси. Пропоную у цьому році запровадити реальну практику проведення земельних аукціонів, а не практику маніпуляцій законодавством на користь власних кишень чиновників і наближених «діячів».
Крім того, через «плідну працю», таких випадкових персонажів, як «Хомко і компанія», експерти прогнозують зменшення чисельності найманих працівників у місті, а через запровадження «специфічних» ставок єдиного податку, зменшення надходжень по спрощеній системі оподаткування. А податок з доходів фізичних осіб, земельні збори і єдиний податок, є найбільш реалістичними джерелами збільшення дохідної бази нашого бюджету. Варто згадати, і про неефективне використання комунального майна, надходження від оренди якого можна збільшити на 4 млн. грн. А щодо приватизації, то навіть Міністерство фінансів України у своїх показниках розрахувала для нашого міста суму коштів від відчуження комунального майна на суму 5 млн. грн., а керівництво міста оцінює цю дохідну частину лише у 1 млн. грн.

Анонім сказав...

ПРОДОВЖЕННЯ http://www.rivneinfo.com/blogeru-ogo.ua/lashuk/budjet.html
Видаткова частина бюджету
Що стосується видаткової частини, то безглуздість, розкрадання та недолугість в діяльності псевдо-господарників набирає обертів. В той час, коли потрібно берегти і ефективно використовувати кожну копійку міського бюджету, чиновники вдаються до відверто незрозумілих, економічно беззмістовних витрат:1)Міська влада пропонує витратити 90 тис. грн. на підписку ветеранам та інвалідам газети «Сім днів», яка відзначилася хіба тим, що друкує відверто заангажовану інформацію, з численною політичною «заказухою» і «джинсою». Справжня комунальна газета завдяки цікавим матеріалам повинна бути самоокупною, а не дотуватися з міського бюджету. За ці кошти можна було б придбати від депутатів міськради кожному інваліду і ветеранові м.Рівне 10 кг. гречки. Думаю, що соціально незахищеним верствам населяння доречніше було б отримати продуктовий набір ніж газету, в якій розповідається про уявні успіхи місцевих чиновників. Ці кошти також можна було б використати для оновлення в дошкільних навчальних закладах м.Рівне пральних машин та газових плит.2)Нав’язлива паркана епопея Хомка і Геми у 2012 році буде продовжуватись. Так вони і надалі знищують надійну чавунну огорожу, натомість встановлюють тонкостінну, ерозійно-вразливу, нестійку конструкцію, яка прослужить максимум декілька зим, якраз до завершення останньої каденції псевдо-господарника. Так, на цей паркан, від ЦУМу до книгарні «Слово», буде марно витрачено у цьому році 440 тис. грн. Пропоную ці кошти використати на придбання та встановлення автономних джерел електропостачання в лікарні нашого міста, оскільки непоодинокі були випадки, коли лікарі змушені були оперувати в абсолютній темряві з підсвічуванням кишенькових ліхтарів і мобільних телефонів. Варто нагадати і про придбання лікарняних інструментів в ЦМКЛ м.Рівне.3)Вимагаю припинити ганебну практику Управління ЖКГ (І.Гема) щодо ухилення від проведення тендерних процедур по об’єктах будівництва і реконструкції з метою використання бюджетних коштів в ручному режимі для «своїх» структур. Зокрема, ця посадова особа місцевого самоврядування планує не проводити тендери у 2012 році щодо наступних об’єктів: «Притулок для тварин», ЗОШ №17, дендропарк «Ювілейний» (ставок), парк ім. Богомолова (вул. П. Могили).4)Потрібно зупинити необґрунтоване витрачання коштів на чергове облаштування кладовища Нове. Цього разу планується витратити шалені 600 тис грн. на реконструкцію входу на цвинтар.

Анонім сказав...

ПРОДОВЖЕННЯ http://www.rivneinfo.com/blogeru-ogo.ua/lashuk/budjet.html
Пропоную ці кошти спрямувати на відшкодування пільгового разового проїзду усім школярам міста в комунальному електротранспорті.5)Пропоную зняти з фінансування будівництво автомобільної дороги на бульварі Б.Хмельницького (мікрорайон №62 – елітне приватне будівництво, де місцеві багатії отримали від УКБ земельні ділянки безкоштовно по інвестиційним угодам зобов’язуючись побудувати дороги і провести комунікації). Натомість кошти у сумі 420 тис.грн. спрямувати на інших вулиць, з багатоквартирними будинками, де проживають звичайні мешканці Рівного, а також на реконструкцію вулиць П.Скоропадського та Біляшевського, де дорожнє покриття відсутнє.6)Детально роз’яснити громадськості, чому на будівництво вже зданої в експлуатацію ЗОШ №14, в якій квадратний метр коштував «господарникам» 15 тис. грн., в той час коли вартість квадратного метра елітного приватного будівництва коштує лише 5 тис. грн., виділяються чергові 3 млн. грн. з міського бюджету. Варто наголосити, що міський голова натішитись не може, що на цю школу було потрачено рекордних 29 млн. грн… Скільки ще років громада Рівного буде розраховуватиметься за незрозумілі борги минулих років?7)В зв’язку з відсутністю укладених інвестиційних договорів РМПК з потенційним інвестором на вул. Гагаріна, 6, щодо будівництва автономної котельні вимагаю зняти 100 тис. грн. з даного об’єкту. Пропонуємо вивільнені кошти спрямувати на дофінансування об’єктів реконструкції та будівництва, що здійснює Управління ЖКГ кошторис яких штучно занижений для уникнення тендерних процедур від 289 тис. грн. до 299 тис. грн. до суми рівно 300 тис. грн. Залишок коштів спрямувати на заміну системи вентиляції в плавальному басейні СДЮШОР (ЗОШ №25).
Потрібно зазначити, що це лише незначна частина проблем при формуванні бюджету на 2012 рік, яку вдалося нам виявити по «гарячих слідах», тому що влада в пришвидшеному темпі прийняти це «окозамилювання» під назвою «бюджет Рівного 2012 року». Комунальний розпродаж під патронатом Хомка у місті триває, але так і не знайшлося коштів на освітлення пришкільних територій, на необхідні капітальні вкладення, не знайшлося коштів на пільговий проїзд в комунальному транспорті, не знайшлося коштів на важливі соціальні видатки і збільшення заробітних плат…Звертаюсь до громадськості, журналістів, порядних службовців і депутатів міськради, в яких залишилась повага до своїх виборців і які розуміють, яким чином знищуються спільні надбання громади, і закликаю зробити 2012 рік останнім роком діяльності «випадкового мера», а для цього потрібно просто контролювати і зупинити марнотратні видатки нашого бюджету і вгамувати посадовців, котрі розтягують спільну власність територіальної громади.


Депутат Рівнеради Олександр Лащук

Анонім сказав...

Безумовно тих хто безгосподарно витрачає народні кошти - читай блоги ОГО.

Анонім сказав...

Не цікавляться інтересами обранців, коли формують канцелярські набори у оргвідділі Рівнеради. На це депутати поскаржилися міському голові.
Затверджуючи видатки на забезпечення депутатської діяльності, депутат Олексій Бучинський висловив своє невдоволення формуванням канцелярських наборів, які купуються за бюджетні кошти.
- Нам роздають непотрібні речі. Наприклад, скотч, клей, скріпки. Ми їх у роботі не використовуємо, - зазначив депутат.
Підтримали тему і його колеги, мовляв, щоденники та зошити — підходящі і зручні, а інші речі — краще замінити... папером.
Натомість начальник оргвідділу міськради Людмила Стригунова зазначила, про ці речі просили інші депутати:
- Це чимало зайвого клопоту, тим паче, що товари, які просять депутати, можуть ледь не щодня змінюватись. Тому ми й закуповували всім депутатам однакові комплекти.
Врешті, за словами міського голови, суму, яка передбачена на канцтовари для депутатів, передаватимуть у фракції, аби вже там визначались, що саме потрібне обранцям для роботи.

А ЯК ЖЕ ВИТРАТИ НА ЕЛЕКТРОННЕ МІСТО РІВНЕ??? ОТ І ВИХОДИТЬ - "БЕЗ БУМАЖКИ ДЕПУТАТ КАКАШКА, А З БУМАЖКОЙ Ч Е Л О В Е К!"

володимир сказав...

№8, «Ідея Week's»РІВНЕ ВЕЧІРНЄ
Індійські яйця
№8, 2-2-2012
http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=030523
Учора почув новину про те, що Індія закупила у Франції велику партію військових літаків-винищувачів, заплативши за це купу мільярдів і вклавши ще одну купу тих самих мільярдів у будівництво на своїй території заводу для виготовлення тих літаків. Прикро стало, що закупила не у нас. Ми ж ніби «космічна держава», а про літаки годі й казати. Та щось не чути нічого про наші літаки. Хоча авіаційні заводи, на відміну від інших, досі не позакривали, і туди щодня ходять та їздять на роботу тисячі робітників та інженерів-конструкторів. У кількох оновлених до Євро-2012 аеропортах нових вітчизняних літаків щось не видно — усе боїнги всілякі, аербаси та ембраєри. Думав, може, щось секретне на тих авіазаводах випускають, військово-космічне, а потім кудись продають. Виявилося, що наш потужний авіапром перейшов на виробництво… писанок. Керівники нашого міста не дадуть збрехати. Вони особисто повідомили народу про те, що пристроїли ще трохи бюджетних грошей, замовивши на авіаційному заводі гігантське… яйце. Гордо так розповідали. Мовляв, це штучне яйце у два людських зрости заввишки виготовлене з допомогою ледь не космічних технологій. Потім пообіцяли цей витвір вітчизняного авіабудування до Пасхи належним чином розписати. Аби не відставати від інших міст, де теж займуться тим самим. Справді, чим ще у місті зайнятися, куди ще гроші витратити? Не вулиці ж від криги відчищати! Крига, як ми усі добре знаємо, рано чи пізно скресне сама. А от писанку велетенську за космічними технологіями розмалювати — зовсім інша справа. Та й заводу авіаційному робота буде, і грошей трохи перепаде. Писанка ж не літак — її випробовувати не треба, безпеку там гарантувати, надійність. Зробив те яйце, розписав і милуйся собі скільки завгодно, пишайся національними традиціями. Отака у нас буде суперміцна писанка, яка, за словами замовників із Рівного, не розбивається, не ржавіє, у вогні не горить і у воді не тоне. Що з нею робити після Пасхи? Пропоную цю писанку до нашого аеропорту завезти і встановити на тому місці, де колись був розклад авіарейсів. За рік ще одну, потім ще… І буде у нас найоригінальніший аеропорт у світі, звідки хоч і не можна нікуди полетіти, зате можна яйцями помилуватися. Помріяти про те, що колись і ми будемо виробляти літаки і літати на них. Національні орнаменти на тих яйцях цьому процесу, безперечно, допоможуть. Бо знавці кажуть, що у традиційному малюнку української писанки закладено наш національний генетичний код. Так що можна буде досхочу дивитися на ті яйця і гадати, коли ми нарешті полетимо і чи полетимо колись взагалі? Не знаю, який там генетичний код у індійців, але поки ми виробляємо на старих авіазаводах писанки, а потім їх розмальовуємо, вони будують нові заводи, аби робити там літаки і потім на них літати. І полетять, куди подінуться! Тому що в індійців, на відміну від нас, із яйцями все нормально.

володимир сказав...

7 лютого 2012 року о 10.00 год. в залі засідань виконкому (Соборна 12-А, третій поверх) відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Порядок денний позачергового засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради

7 лютого 2012 року



1.


10.00-10.15


Про виконання бюджету міста Рівного за 2011 рік

Доповідає: Шульга Віктор Олексійович, начальник управління бюджету і фінансів

2.


10.15-10.20


Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 20.01.2012 № 23

Доповідає: Шульга Віктор Олексійович, начальник управління бюджету і фінансів

3.


10.20-10.25


Різне

Анонім сказав...

Про огорожу на Соборній цікаво.

Анонім сказав...

Рівне заборгувало 13 мільйонів гривень різним підприємствам за виконані для міста роботи

Таку інформацію оприлюднив міський голова на позачерговому засіданні Рівненського міськвиконкому. За словами Володимира Хомка, усі гроші будуть повернуті, щоправда із невеликою затримкою.нагадав - заборгованість виникла через те, що казначейство в кінці року не встигло провестИ платежі. Розрахуватися місто зможе після перерозподілу бюджетних коштів, який планують зробити вже на найближчій сесії Рівнеради.
Володимир Хомко, міський голова Рівного: "Ви уявіть собі. Люди виконали роботи, купили матеріали. Побудували нам школу і не тільки, а ми не можемо розрахуватися. Зараз ми приймем рішення, 9 числа буде сесія і ми все повернем. Затримка по проплаті у нас склала півтора-два місяці."

володимир сказав...

Має на увазі ЗОШ число 14. Дааааааааааа, жалко Леоніда Івановича.

Анонім сказав...

А за заборчик цинковий зі своїми розрахувались мабудь одразу. Гнати засранців поганою мітлою!

makcmedia сказав...

Ну міськрадівський тин ще херня в порівнянні з Талімончиковою вежею в Радивилові яку хоче поставити за гроші бюджету області, щоб ЗЕОНБУД як комерційна структура повісив там передавачі з антенами. Всього так витрат на міліон два. Херня одним словом панове...

Анонім сказав...

Головне, що ні нащо грошей немає, але де є особистий нєподдєльний інтерес - знаходять, і голосують обранці ну майже як один. Картельна змова.

Анонім сказав...

Точно, цитую
"Во многих регионах крайне ограничен прием эфирных программ. Как правило, это несколько центральных каналов и местный. Цифровое ТВ решает эту проблему. Во всяком случае провайдер взял на себя обязательство обеспечить сигналом 95% территории Украины. Поэтому многие компании оказались перед дилеммой - идти в цифровое ТВ или искать другие способы доставки сигнала до потребителя. Проблема обостряется тем, что мы не можем обеспечить всех желающих попасть в национальную цифровую телесеть. Поэтому и объявили конкурс", - сказал Манжосов."
Ніяких грошей з місцевих бюджетів для жульманів!!!!!!!!!!!!!

читач РВ сказав...

На прийом до міського голови Рівного Володимира Хомка тепер громадян передбачено записувати у разі, якщо порушене ними питання не вирішено після особистого прийому заступниками міського голови. Окрім цього, не прийматиме п.Хомко недієздатних осіб, тих, чиї звернення розглядаються чи їхній розгляд припинено, а також тих, чиї справи вирішуються у суді.

Володимир Хомко, який підписав відповідне розпорядження, пояснив:

— Чому раптом виникла потреба у прийнятті такого розпорядження? Бо я стаю досвідченішим і потрібно, щоб усе, і в тому числі й питання прийому громадян, було оформлене згідно з законодавством. Логічно було б, щоб до мене на прийом йшли після того, як питання не вирішилося після прийому у моїх заступників. Але якщо людина не хоче йти до заступників, а відразу запишеться до мене на прийом, ніхто їй у цьому не відмовить.Тобто всі, хто хоче до мене потрапити, зможуть це зробити, як і раніше. Єдине, що я не прийматиму психічно хворих осіб, які визнані недієздатними.

Щодо обмеження на прийом тих громадян, чиї справи перебувають на розгляді в суді. Це, як правило, або сусіди судяться за межу, чи родичі — за розподіл майна. Я не можу втручатися у такі справи, бо їх може вирішити лише суд. Запис громадян на прийом веде начальник відділу звернень громадян Антоніна Гіль. Вона — дуже досвідчена у цих питаннях, тому рекомендуватиме громадянину, до кого краще йти на особистий прийом: до мене чи заступників.

Михаил Михайлович сказав...

11,5 тисяч гривень витратили торік з бюджету Рівного на капремонт приміщень органів міської влади

Зокрема, за ці гроші замінили вікна у сесійній залі міської ради, витративши понад шістдесят вісім тисяч гривень, та відремонтували щитову в приміщенні міськвиконкому.

Михаил Михайлович сказав...

Виділення двох мільйонів гривень для погашення заборгованості перед працівниками "Облводоканалу" і чотирнадцяти з половиною мільйонів - для завершення розрахунків, переважно, за виконані минулого року роботи і послуги та черговий демарш опозиції. І все це - трохи більше, ніж за півгодини. Таким було засідання дев"ятої позачергової сесії обласної ради.



В кінці минулого року в області було здано в експлуатацію чимало нових освітніх та соціальних об'єктів. Прийняти їх встигли, а ось до кінця розрахуватися із будівельниками і дати кошти на утримання - ні. Тому й зібрали у лютому позачергову сесію, каже начальник фінансового управління ОДА Людмила Кушнер. Проте, одразу проголосувати питання не вийшло. Керівник фракції "Батьківщина" Микола Кучерук запропонував спочатку створити комісію, яка б вивчила якість виконаних на об'єктах робіт. Мовляв, до будівельників є претензії. Однак, в результаті голосування цю пропозицію рада не підтримала. Тоді опозиція вдалася до демаршу і покинула залу.

Після цього сесія продовжила свою роботу і депутатська більшість, у 44 голоси, ухвалила важливі для області рішення. Відтак, 14 з половиною мільйонів гривень підуть на погашення заборгованості за виконані торік роботи та надані послуги, і знімуть питання заборгованості із заробітної плати людям. Ще на 2 мільйони гривень поповнено статутний капітал "Рівнеоблводоканалу", оскільки, за словами голови обласної ради Юрія Кічатого, підприємство й досі місту не передане, а півтори тисячі працівників вже 2 місяці не отримують заробітної плати. Для подальшого виживання підприємства, каже він, потрібно шукати нові шляхи. Наприклад, викопати і здати на металобрухт труби, які прокладені ще в радянські часи і не використовуються. Економісти підрахували - вийде біля 15-ти мільйонів гривень. Їх направлять на підтримку підприємства.