понеділок, 26 березня 2012 р.

ПЕТРО ПОРОШЕНКО.ПЛАН???

Одіозний "регіонал" закликає "гнобити" 5 канал
ДИВИТИСЯ

СЛУХАТИ  / ДИВИТИСЯ
 Вадим Копылов уволен с должности первого заместителя министра экономического развития и торговли Украины
Об этом передает «УНИАН» со ссылкой на источник в Минэкономразвития.

Тест для Порошенко: сможет ли он остановить клептоманию

Виктор Матчук, для УП _ Среда, 11 апреля 2012, 13:48«Решение об увольнении уже принято, и указ Президента будет вскоре опубликован», – сказал источник.
Он отметил, что увольнение ВКопылова вызвано желанием новоназначенного министра Петра Порошенко заменить первого заместителя руководителя Минэкономразвития.
По всей вероятности, отметил источник, Копылов будет назначен советником премьер-министра Украины Николая Азарова.
Напомним, 23 марта Порошенко был назначен министром экономического развития и торговли.
Справка «Комментариев». Место первого зама имнистра финансов Копылов занимает  с марта 2010 – с самого начала работы Кабмина Азарова.
На прошлой неделе в. О. министра финансов Копылов на пресс-конференции начал рассуждать о возможной реструктуризации кредита МВФ.
После этого рейтинговое агенство Standard & Poor´s обвалило рейтинг Украины.
Вадиму Копылову подконтрольный Терра Банк.
Читайте новости Comments.UA в социальных сетях facebook и twitter.
Источник: «УНИАН»

ТОП-5 политических реинкарнаций Порошенко

8 коментарів:

цитата УКРАЇНСЬКА ПРАВДА сказав...

Порошенка та Азарова пов'язують більш ніж 10-річні стосунки. Багато хто вже цього не пам'ятає, але вони разом створювали нинішню Партію регіонів, куди Порошенко влив свою Партію солідарності України.

У 2001-му Порошенко навіть намагався втягнути Азарова в блок "Наша Україна", але, коли не вдалося, зробив вибір на користь Ющенка.

Єдина проблема - партія Порошенка на той момент вже розтворилася у Партії регіонів під керівництвом Азарова. Щоб мати квоту засновника блоку "Наша Україна", всюдисущий Порошенко терміново придбав співзвучну партію "Солідарність" і став блокоутворюючим суб'єктом помаранчевої команди.

Зараз перед Порошенком стоїть схожий вибір.

З одного боку, він хоче увійти у владу, щоб перечекати там скруту. Щоб відлякати вовків, які, клацаючи зубами, бігають навколо його власності. Щоб знайти застосування своїм знанням і таланту інтриги.

З іншого боку, Порошенко хоче мати запасний парашут, щоб після ходки у владу не втратити обличчя. Щоб цей процес не супроводжувався репутаційною катастрофою. Проблема в тому, що Міністерство економіки - набагато вразливіше місце для критики, ніж той же МЗС, керувати яким сподобалося Порошенку.

Анонім сказав...

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наділив себе правом запроваджувати додаткову посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі для виконання окремих завдань.

Таке право міститься в Указі Президента №134 від 22 лютого 2012 року, яким вноситься відповідна зміна до Указу Президента №1085 від 9 грудня 2010 року «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

«У разі потреби для забезпечення здійснення Мінекономрозвитку України окремих завдань за рішенням Президента України в Мінекономрозвитку України запроваджується посада заступника міністра», - сказано в Указі від 22 лютого.

Нагадаємо, що на сьогодні діє норма, згідно з якою у міністрів може бути три заступники, один з яких – перший.

ЕП сказав...

ЦИТАТА
Очевидно, що вибір на цю посаду був не великий. А Порошенко має колосальний досвід у владі: почнемо з того, що свою політічну кар’єру він почав депутатом від СДПУ (о) на чолі з Віктором Медведчуком і Леонідом Кравчуком, потім після перемоги Віктора Ющенка Порошенко був міністром закордонних справ і головою РНБО, а з 2007 року він очолює наглядову раду НБУ - навіть прихід до влади Януковича не призвів до відставки Порошенка.

Крім того, Порошенко не був підданий інформаційній блокаді на ТБ: він частий гість Савіка Шустера, а це треба "заслужити". Можливо, Порошенко продемонстрував не те що свою лояльність, але дипломатичність - напевно.

Важливо також враховувати, що Порошенко є великим промисловцем, йому належать кондитерські фабрики та машинобудівні заводи. Тільки в умовах дружби з нинішньою владою можна спати спокійно і не думати про те, що бізнес може постраждати.

Нарешті, Порошенко в 2011 році розширив свою медіа-імперію: купивши журнал і сайт "Кореспондент", він розширив свою співпрацю з медіа-магнатом Борисом Ложкіним, головною Українського медіа холдингу - як відомо, Ложкін завжди залишається лояльним до діючої влади.

Але залишається не цілком зрозумілим питання, навіщо Порошенку такий скромний пост, як міністр економіки, з точки зору політичної кар'єри і з урахуванням його високих амбіцій - якщо на посаді голови наглядової ради НБУ можна зі спокійною душею бути весільним генералом, то на посту міністра економіки Порошенко стає підлеглим Азарова і Хорошковського.

Та й ще ніколи Мінекономіки не було вагомим відомством - чим воно, за великим рахунком, таким значним займається? Держзакупівлями, хіба що. Але його роль - суто технічна на фоні інших відомств. Тому цю посаду Янукович може спокійно віддати комусь досвідченому, але не з "Сім’ї". А там подивимося.

Анонім сказав...

Перед появою інформації про те, що Петро Порошенко може стати міністром економіки, президент Віктор Янукович наділив себе правом запроваджувати додаткову посаду заступника міністра економіки.

Відповідний указ, яким вносяться зміни до попереднього указу про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади Янукович підписав ще 22 лютого.

"У разі необхідності для забезпечення здійснення Мінекономрозвитку України окремих завдань за рішенням Президента України у Мінекономрозвитку України вводиться посада заступника Міністра", - зазначається у документі.

Як відомо - в четвер, вже після підписання цього указу - з'явилась інформація про призначення Петра Порошенка міністром економіки. Пізніше її підтвердив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Президент Віктор Янукович у свою чергу повідомив, що чекає від Порошенка програми дій на посаді міністра економіки.

На сайті президента указу про призначення Порошенка досі немає.

Українська правда

Анонім сказав...

11.00 канал новин 24 повідомив, що остаточної згоди ПП на даний час немає. він веде перемовини за розширення повноважень міністерского портфеля з ВФЯ.

володимир сказав...

Прем`єр Микола Азаров прогнозує, що міністри фінансів і економіки будуть призначені цього тижня.Про це він заявив у вівторок на брифінгу, передає УНІАН.
"Цього тижня це питання буде вирішено", - сказав Азаров.
При цьому він не назвав кандидатури на ці посади, утім підкреслив: "Є. Є кандидатури. І я вже про них говорив, про ці кандидатури".
Як відомо, на посаду міністра економіки Азаров запропонував президенту Петра Порошенка. Після бесіди з Віктором Януковичем Порошенко має підготувати план дій на посаді міністра.
Також на посаду міністра фінансів пропонується кандидатура Юрія Колобова. Однак Янукович заявив, що Колобов не є єдиним і головним кандидатом.

Анонім сказав...

После назначения на должность в нынешнем правительстве Петр Порошенко должен нести ответственность вместе с властью.

Такое мнение озвучил первый замглавы партии "Батькивщина" Александр Турчинов в эфире телеканала ТВi, комментируя возможность назначения Порошенко министром экономики.

"Когда человек идет, чтобы усиливать эту власть, он тем самым несет и ответственность за деятельность этой власти", - заявил он.

"Построенная очень жесткая пирамида, и в пределах этой пирамиды все будут работать так, как считает нужным президент Янукович и его ближайшее окружение", - подчеркнул Турчинов.

Как известно, на должность министра экономики премьер Николай Азаров предложил президенту Порошенко.

После беседы с Виктором Януковичем Порошенко обязался подготовить план действий на посту министра.

Анонім сказав...

Депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв закликає своїх однопартійців "гнобити" 5 канал.
Про це він заявив в ефірі програми "Час. Підсумки дня" на 5 каналі.
"Хочу звернути вашу увагу, я сюди прийшов не за власним бажанням. Мене сюди послала рідна партія", - зазначив він.
"Я взагалі на всіх партійних зборах завжди кажу: припиніть ходити на 5 канал і піднімати їм рейтинг. 5 канал потрібно загнобити, щоб його дивилася тільки сім'я товариша Порошенко", - додав Болдирєв.
Як відомо, в листопаді 2011 року Болдирєв заявив, що Україна не може перебувати в нинішньому складі і повинна позбутися Галичини.