неділю, 4 березня 2012 р.

ГЕМА & РІВНЕНСЬКІ НОВАЦІЇ В СФЕРІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ

БЕЗ ДАЮКА НЕ ОБІЙШЛОСЯ...
НЕ ОБІЙШЛОСЯ...
В Ровно коммунальщики демонтировали кабели «Воли»

Винятків в "совку" я до останнього часу не спостерігав. Просто лишній раз підтвердилось те, що, як завжди, "совок" сп.здив щось корисне із цивілізованих країн, споганив його до невпізанння, і став кричати, що "а оно так і било! Оно так і работаєт!" Блог Олега Гринчука
розслідування
Більше двох мільйонів стягнули комунальники з рівнян за неіснуючу послугу

Що таке побудинковий тариф і як проконтролювати ЖКП?

З 1 лютого 2012 року у Рівному запроваджено побудинковий тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, що надаються житлово-комунальними підприємствами (ЖКП). Це означає, що тариф розраховано для кожного будинку окремо і сплачені Вами за обслуговування Вашого будинку кошти ЖКП не може потратити на інші цілі.

Від чого залежить вартість послуг ЖКП?

При обрахунку тарифу окремо для кожного будинку враховувалися такі фактори:

- площа прибудинкової території;

- стан будинку, обсяг необхідних робіт з поточного ремонту;

- кількість, технічний стан та вік ліфтів у будинку (при наявності);

- кількість осіб, що проживають у будинку;

- загальна площа квартир у будинку.

Відповідно, у малоповерховому будинку, що має великий двір (прибудинкову територію) та в якому проживають багато мешканців, плата за послуги ЖКП є вищою, ніж у висотних будинках у районі з щільною забудовою.

Як перевірити, чи надає ЖКП включені до тарифу послуги?

ЖКП має підписати з власником кожної квартири договір про надання послуг, у додатках до якого мають бути Перелік видів послуг і періодичність їх надання у Вашому будинку та Порядок здійснення перерахунку за ненадані послуги або надані не в повному обсязі. Процедура звернення до ЖКП у випадку ненадання послуг описана в договорі (розділ «Порядок розв’язання спорів»).

Крім того, ЖКП мають розмістити на кожному будинку графік виконання робіт з поточного ремонту, де зазначити які саме роботи і коли вони мають провести. Проведений поточний ремонт підлягає прийманню комісією, до складу якої входить представник мешканців будинку.

Як переконатися, що ЖКП не нараховує Вам «зайву» оплату?

Перевірити межі прибудинкової території. На вашу вимогу ЖКП має роз’яснити, чому ви маєте оплачувати саме таку площу прибирання навколо Вашого будинку.

Переконатися, що в рахунок на оплату не включено послуги з прибирання під’їзду, якщо ЖКП не отримав від мешканців будинку погодження на надання цих послуг.

Слідкувати за дотриманням графіку надання послуг та проведенням перерахунків (додатки до договору).

Головною перевагою побудинкового тарифу є створення прозорих умов надання послуг ЖКП та чіткого обліку витрат по кожному будинку окремо.

Але скористатися цією перевагою зможуть лише ті мешканці, яким не байдуже як ЖКП витрачає сплачені ними кошти і готові контролювати надання послуг ЖКП.

БІЛЬШЕ

12 коментарів:

РІВНЕ ВЕЧІРНЄ сказав...

Міськвиконком вирішив, що усі провайдери, які мають бажання прокласти у будинках свої телекомунікаційні мережі, повинні укласти відповідний договір з комунальним підприємством «Галузеве», сплатити за розміщення своїх мереж кошти, а згодом щомісяця сплачувати орендну плату. У будинках, в яких ці комунікації вже прокладено, провайдери за власний кошт мають усунути всі порушення будівельних норм.
Начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван Гема повідомив, що міський голова провів зустріч з провайдерами і вони домовились про єдині правила гри:
— Ми дали провайдерам «умовну амністію» за попередні роки. Тепер будемо робити це цивілізовано. У будинках, де комунікації прокладено з дотриманням норм ДБК, провайдери просто сплачуватимуть щомісячну орендну плату за розміщення там своїх мереж. В будинках, де комунікації прокладено з порушеннями, спочатку демонтують їх, а потім буде прокладено єдину трубу, в якій і будуть розміщені кабелі усіх операторів, які цей будинок обслуговують. Туди ж зможуть завести свої кабелі і решта провайдерів, які виявлять бажання обслуговувати будинок згодом. За це щомісяця будenm збирати орендну плату.
Орендна плата залежатиме від площі, яку займатимуть провайдери у житлових будинках під своє обладнання. Водночас, як запевнив чиновник, всі зібрані кошти будуть спрямовані на ремонти дахів та стін у житлових будинках, що раніше були пошкоджені тими ж провайдерами під час прокладання мереж. А в нових будинках всі кабелі мають бути прокладені ще під час будівництва. Це буде передбачено в містобудівних умовах.

OGO сказав...

Провайдерів не лише порахують, а й визначать, наскільки законною є їх діяльність та "амністують" за попередню діяльність. Саме таке "покарання", за словами начальника міського управління ЖКГ Івана Геми, понесуть ті, хто встановив обладнання у будинках без дозволів.
У Рівному триває інвентаризація комунікаційних мереж та обладнання розміщених у житлових будинках. Вона, запевнив начальник міського управління ЖКГ Іван Гема, має відкрити реальну картину: скільки ж провайдерів чи операторів на цьому ринку, скільки вони займають площі в кожному будинку, скільки вони зробили "добра чи зла":
- Зараз ми укладаємо договори з провайдерами, за якими вони мають сплачувати КП "Галузеве" за квадратні метри, які займає їх обладнання у житлових будинках. Таку формулу прийняли на сесії міської ради. Надходять перші кошти. Наприклад, лише на двох вулицях у будинках ми вивили п’ять підприємств, які надають послуги в сфері телекомунікацій. Є деякі проблеми. Адже одні підприємства підписували договори з "Галузевим", а інші - воюють. Але ми ніби знайшли порозуміння.
По закінченню обліку за певний період провайдери вимушені будуть привести документацію у відповідність до державних будівельних норм.
- Де обладнання встановлене з перевищенням усіх можливих норм, його демонтують і приведуть у відповідність, а де по правилам – залишать. Але потім ми встановимо єдині проводи. Де у будинках є слабострумні канали, а вони є, ми за кошти провайдерів, які платять за квадратні метри розміщення обладнання, проводимо чистку і далі будемо їх використовувати для всіх інших можливих надавачів цих послуг. Там, де таких каналів немає, але вже встановлені труби, розглянемо можливість розширення або об’єднання кількох операторів в одних трубах, - зазначив Іван Гема.
За виручені від провайдерів гроші у місті планують відремонтувати під’їзди і дахи, усунути ті пошкодження, які свого часу зробили провайдери, прокладаючи мережі. До речі, у новобудовах такі слабострумні канали закладаються відразу. У подальшому ж, "продовбати" дірку зможе лише той оператор, який прийде у будинок першим. Решта користуватимуться вже наявними трубами та компенсовуватимуть йому вартість робіт.
- Проблем не було б, якби у будинку був власник, - прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. – Оскільки ЖКП було байдуже, і мешканцям було байдуже, то довбали хто де хотів. Із ОСББ все зрозуміло – власник, що хоче те і робить. Але 1200 будинків у місті власника не мають.Повернутися до цієї теми вирішили за підсумками першого кварталу, коли провайдерів нарешті "порахують".

makcmedia сказав...

В Госкомтелерадио сообщили, кому достанутся бесплатно «цифровые приставки»
«proIT» // 05.03.2012

Госкомтелерадио определило, кто в этом году получит право получить бесплатные цифровые телевизионные приставки. Об этом говорится в опубликованном на сайте Кабмина проекте порядка использования бюджетных средств на нацпрограмму цифрового ТВ, передает корреспондент «proIT»

Согласно порядку, в 2012 году телетюнером обеспечиваются:

1) инвалиды первой и второй группы;

2) инвалиды войны третьей группы;

3) лица, воспитывающие ребенка-инвалида, при условии, что ребенок проживает вместе с ними;

4) лица из малообеспеченных семей, которые получают государственную социальную помощь согласно Закону Украины «О государственной социальной помощи малообеспеченным семьям»;

5) лица, которые получают субсидию для возмещения расходов на оплату жилищно-коммунальных услуг в течение отопительного периода 2011-2012 годов.

Отметим, что в этом году планируется поставить 700 тыс бюджетных приставок. Заявки на их получение принимаются до 1 июля.

Районные управления труда и социальной защиты населения исполнительных огранов будут информировать граждан о возможности обеспечения телетюнером путем размещения на информационных стендах и официальных сайтах информационных листовок-памяток и образцов заявлений.

Анонім сказав...

Комунальники нарешті порахували побудинкові тарифи для всіх будинків міста. Тепер міська влада почала шукати способи здешевлення квартплати, адже різниця у деяких будинків становить більше 4-х гривень за квадратний метр.
— Найдешевша вартість квартирної плати — 52 копійки, — каже начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван Гема. — Найдорожча — 4 гривні 55 копійок. Мешканцям будинків, де вартість квартплати вища, ніж в інших, ми пропонували відмовитися від частини послуг, які їм непотрібні або які вони самі виконують. Ще одним варіантом здешевлення квартплати є зміна періодичності послуг. Наприклад, люди за бажанням зможуть звернутись до свого ЖКП і домовитися, щоб у них в будинку прибирали не п’ять разів на тиждень, а три.
Найдорожчою квартплата залишається в гуртожитках, тому, як обіцяв міський голова, вартість частини комунальних послуг, які входять до квартплати в гуртожитках, доведеться фінансувати з бюджету.Після підписання зі своїми ЖКП угоди на надання тих чи інших послуг, що входять у вартість квартирної плати, мешканці отримають на руки графіки надання цих послуг. Тож кожен мешканець особисто зможе контролювати періодичність надання послуг, за які він платить. Графіки будуть вивішені і в під’їздах будинків. Якщо працівники ЖКП не дотримуватимуться його або виконуватимуть роботу не повністю, люди зможуть вимагати від комунальників проведення перерахунку вартості своєї квартплати.

«proIT» сказав...

Коммунальное предприятие «Киевжилспецэксплуатация» не планирует повышать тарифы или вводить новые налоги для провайдеров за размещение интернет-оборудования в жилых домах города.
Об этом в интервью «proIT» сообщил начальник дирекции по развитию телекоммуникационных сетей «Киевжилспецэксплуатации» Сергей Галахин.
«Никакой дополнительной платы, я утверждаю, никакого повышения тарифов, дополнительных сборов или обременений. Мы выйдем на эту цифру (60 млн. грн. – ред.) только за счет заключения договоров с участниками рынка по существующему тарифу», - заверил он.
Отметим, что сейчас доход коммунального предприятия от сборов с провайдеров составляет 1 млн. грн, а запланировано – 60 млн. грн.

Анонім сказав...

За адресою Міцкевича,11 знаходиться бувша 10, зараз СФЕРА ТБ, представництво 5 каналу, СТБ, радіо ЕРА та РЕТРО. Схоже на гнилий наїзд. Що ж Ви, пане ДАЮК...

володимир сказав...

"Ломать не строить...", особливо перед виборами. Чи не так, пане Даюк? Може це нова іновація місцевих спеців по впровадженню цифрових технологій дуже оригінальним способом.

антилажа сказав...

Большевики з ЖКП Галузеве/здається так/ через народного комісара Сашка хочуть експропріювати власність ВОЛІ? А хто-хто в ЖКП імярек директор, чи не чійсь сват/зять/брат тощо?

makcmedia сказав...

Пещерні методи впровадження, в т.ч. і елементів цифрового ТБ на рівні держави І МІСТА РІВНЕ призведуть до анекдотичних ситуацій - бідні отримають по УКРПО.../яка до речі заробить на розсилці 20 000 000 грн./ якісь сет-топ-бокси/без антен і т.д., хтось купить за 500-600...800 грн., спробує спіймати 33 ТВК ДМХ з Антополя і ... в черговий раз "главспеци" з подивом для себе зясують, що зони невпевненого прийому /тіні/ по Рівному не зменшились а збільшились. Хто памятає кінець 90 початок 2000 років - подібна ситуація була з впровадженням ДМХ діапазону. А для цифрового прийому немає такого поняття як "сніжить", сигнал або є або немає. Зона "тіні" для міста 60-70%. А кабельщики не готові да і не зобовязані роздавати на халяву 32 канали "цифри". От люди з коробками до Сашка Даюка і прийдуть. Саме час згадати перспективний проект "Електронне місто Рівне", звичайно з врахуванням того, що з моменту його створення в 2009 році багато потрібно підкоректовувати. Інакше, хлопці, ховайся. Пенсіонери ноги повикручують...

Анонім сказав...

Цитата з ОГО:
- Проблем не було б, якби у будинку був власник, - прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. – Оскільки ЖКП було байдуже, і мешканцям було байдуже, то довбали хто де хотів. Із ОСББ все зрозуміло – власник, що хоче те і робить. Але 1200 будинків у місті власника не мають.
Резюме - все хочуть народ до ОСББ подвинути, можливо така вказівка з САМОГО ВЕРХУ. Ну ясно, що чинуші гріють руки на всьому а на цьому особливо (читай ОСББ). А заплатить за все це народ, як завжди.

СФЕРА ТВ сказав...

Коментарі
20:28 15.03.12
Оксана
Воля,звісно не супер оператор але якщо вони і проводять десь "модернізацію" то й добре.Сучасним людям потрібний швидкий інтернет та якісне телебачання.А кому там зайва труба в під'їзді заважатиме?Тим паче як її встановлення може пошкодити конструкцію будинку.На мою думку це або владні розборки або пара стариганів бояться що прибульці їх опрроміннють та проводять досліди через труби волі....
15:29 14.03.12
Не місцевий
Цікаво було б подивитися в очі цьому пану та запитати, що він зробив для того, щоб мешканці його ж міста отримували (сучасні)телекомунікаційні послуги. УЖКГ не встигає за темпами розвитку комунікацій, тому провайдери і створюють власні кабель-канали. А якщо вірити, що проект у оператора є та ще й узгоджений, то одразу видно мотиви даного демонтажу з боку місцевої влади.
10:41 14.03.12
333
Теж мені , будівельник , розікрав високовольтний тепер на місто перейшов
09:51 14.03.12
Гысть
Як так, по кабелям гроші бігають, а з жеківцями не поділились?
22:15 13.03.12
Міцкевич
"роботи з буріння стіни для встановлення там трубопроводу" - як сильно сказано. Можна подумати, що нафтовики там працюють, чи газ добути хочуть. Дюбелі в стіну це серйозний вплив на "несучу конструкцію будинку"
Додати коментар

володимир сказав...

20.03.2012 14:22
Фінансова інспекція закликає громадян повідомляти про порушення при використанні бюджетних коштів
Також інспектори очікують на повідомлення про нецільове використання державного і комунального майна. Для цього достатньо зателефонувати на номер 26-44-35, який працює щодня окрім вихідних та святкових днів.
Аналогічні телефони довіри діють у всіх районах Рівненської області.