суботу, 31 березня 2012 р.

ТЕЛЕКАНАЛ РІВНЕ 1 - АБО ПАН АБО ПРОПАВ...АБО В ЦИФРУ НЕ ПОПАВ. ЧИ ПОГОДИТЬСЯ ВІКТОР ДАНИЛОВ ПОБОРОТИСЯ ЗА ГЛЯДАЧА В НАЙБЛИЖЧІЙ ПЕРСПЕКТИВІ? І НА ЯКОМУ ПОЛІ?

ДЕРЖРЕЄСТР ТРО /НАЦРАДА/
МОВЛЕННЯ РІВНЕ 1 ОНЛАЙН
ВІКТОР ДАНИЛОВ
ЧИТАТИ І ДИВИТИСЯ
 Після отримання РТБ цифрової ліцензії в Рівному, Дубровиці та Кузнецовську а СФЕРОЮ відповідно на засіданні органу - регулятора 08.02 отримано ліцензії на мовлення в кабельних мережах по області (див. відповідний матеріал), улюбленому телеканалу рівнян, який дійсно був лідером протягом десятиріччя, доведеться зробити якісь кроки або в напрямку сумнівної цифри, або в напрямку перспективного інтернету. Бо просто заяви через аналог (32 ТВК ДМХ) про "перший місцевий" у сумнівній творчо/технічній якості вже навряд чи підкуплять мякосердечних рівнян.

Украинцы купят более 1 млн. цифровых приставок за год: прогноз

 

03.04.2012 РОКУ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ НА ПОВТОРНИЙ “ЦИФРОВИЙ КОНКУРС” В МУЛЬТИПЛЕКСАХ МХ-5 (РЕГІОНАЛЬНІ ТА МІСЦЕВІ МОВНИКИ).
БІЛЬШЕ
ЗВІТ
представника Національної ради України
з питань телебачення і радіомовлення
в Рівненській області
Тарасюка Дмитра Володимировича
за 2011 рік
Рівненська ОДТРК, котра здобула перемогу у конкурсі на право здійснювати телевізійне мовлення у п’ятому мультиплексі, завершила монтаж відповідного устаткування і з 10 грудня 2011 року розпочала тестове мовлення з використанням цифрових телевізійних технологій через передавачі в Антополі, Дубровиці та Кузнецовську.
Разом з тим встановлення та включення в роботу передавачів на вежах у зазначених вище населених пунктах не вирішує стовідсотково проблему покриття цифровим телебаченням території Рівненщини. «Білою плямою» в регіоні залишається південна його частина: Радивилівський, Демидівський та частково Дубенський і Млинівський райони. Проблема цифрового телебачення, в тому числі доставки сюди програм п’ятого мультиплексу (саме в ньому працюватимуть місцеві та регіональні мовники) вирішиться після того, як поблизу райцентру Демидівка буде зведено 110-метрову вежу. У демонтованому стані вона вже знаходиться на території району. Кошти на облаштування висотної споруди буде вишукувати в бюджеті обласна державна адміністрація та обласна рада.
Власну внутрішньообласну мережу телемовлення має лише Рівненська ОДТРК (59 ТВК у місті Рівне і 30 ТВК у м. Дубровиця).
Когда в июле прошлого года были объявлены телеканалы-победители в категории регионального и местного вещания, оказалось, что в цифру не попало около 70 региональных  телерадиокомпаний. Но получение лицензии еще не означает, что в регионах появится цифровое вещание: у победителей не хватает денег расплачиваться с провайдером сети, компанией Зеонбуд. Кроме того, есть неофициальные данные о переговорах по передаче мест мультиплекса MX-5, отведенных регионам, популярным иностранным каналам, например, Discovery. Это произойдет, если регионы не справятся с финансовой нагрузкой и лишатся лицензий.
Дополнительный конкурс
25 января Нацсовет по вопросам телевидения и радиовещания объявил повторный конкурс на места в мультиплексе МХ-5. Речь идет о 169 позициях, оставшихся после прошлогоднего конкурса - в Винницкой, Запорожской, Днепропетровской, Донецкой, Житомирской, Закарпатской, Запорожской, Ивано-Франковской областях и в Крыму. В том числе, будут розданы частоты канала UBR в Киеве, Львове, Харькове, Виннице, Симферополе, Полтаве, Ровно, Тернополе, Хмельницком, Черкассах и Чернигове, от которых столичный канал отказался.
Условия конкурса остались прежними: заявки могут подавать юрлица, заключившие договор с Зеонбудом, которые могут доказать финансовую возможность вещать в новом формате и уплатили сбор в размере 10% от лицензионного (для региональных компаний это от нескольких тысяч до нескольких десятков тысяч гривень). Заявки принимаются с 5 марта по 3 апреля, а итоги конкурса подведут 2 июня этого года.
Не хватает денег
С июня 2011 года по июнь 2012-го услуги Зеонбуда для телеканалов за работу в цифровом эфире предоставлялись со скидкой 50%. С июля 2012 по август 2013 гг. скидка предоставляется в размере 25%. Потом каналам за пользование передатчиками придется платить по полной стоимости.
За месяц полная стоимость услуг (без скидок) составит от 6,8 тыс.грн. до 39 тыс.грн. для одного населенного пункта и от 32 тыс.грн. до 199 тыс.грн. для области (в зависимости от количества и размещения передатчиков). При этом региональные компании так же, как и общенациональные, должны параллельно платить КРРТ за трансляцию в аналоге, пока не началось отключение аналогового сигнала, а произойдет это не ранее 2013 года.
На сегодня отнюдь не исключено, что региональные вещатели со временем могут лишиться мест в мультиплексе "за неуплату". "Не хочу пророчить, но я практически уверен, в том числе основываясь на разговорах с лицензиатами, которые получили лицензии Нацсовета по вопросам ТВ и радиовещания на местное вещание в мультиплексе МХ-5: через некоторое время возникнут достаточно серьезные проблемы с оплатой Зеонбуду за услугу по распространению сигнала. Тогда нам необходимо будет искать какие-то выходы из ситуации. Относительно общенациональных вещателей у нас нет никаких сомнений, что все 28 компаний будут в эфире, но у местных вещателей проблем очень много", - пояснил корреспонденту ЛІГАБізнесІнформ глава Нацсовета Владимир Манжосов.
Есть вероятность того, что по результатам второго конкурса в региональном мультиплексе все еще останутся вакантные места. "Если места не заполнятся, будем изучать ситуацию. Это была инициатива Нацсовета: отвести по четыре места в одном мультиплексе для регионального и местного вещания. Возможно, нам стоило искать другой способ", - говорит глава регуляторного органа.
Представители рынка считают, что финансовая нагрузка для региональных компаний непосильна. "Мы с самого начала утверждали, что подходы, которые сейчас предлагает Нацсовет для внедрения цифры на региональном и местном уровне, в принципе приведут к уничтожению регионального вещания в целом. Если изначально говорили о том, что только местные вещатели окажутся в очень тяжелой ситуации, то сейчас мы видим, что и региональным компаниям платить тяжело. Мы продолжаем утверждать, что тарифы Зеонбуда завышены в пять, а то и более раз по сравнению с их себестоимостью", - говорит руководитель центра законодательных инициатив Национальной ассоциации вещателей (НАМ) Ольга Большакова.
Как считают в ассоциации, на региональном уровне мультиплексы должны строить региональные провайдеры, которые могут использовать дешевое оборудование, а не "запредельно дорогое", которое предлагает Зеонбуд. "Когда нет необходимости строить синхронные сети, то не нужно закупать роденшварцевское оборудование (производитель Rohde & Schwarz, - ред.), это выброшенные на ветер деньги. Если бы мультиплексы строили региональные провайдеры, стоимость была бы посильной для региональных вещателей", - говорит Большакова. В 2008 году ассоциация вместе со специалистами Научно-исследовательского института радио и телевидения разработала проект по построению цифровых минисетей - минимультиплексовю Они, по утверждению экспертов, дешевые и не занимают частоты общенациональных сетей.
Антимонопольное расследование
Уменьшатся ли тарифы Зеонбуда, пока неясно. Позиция Нацсовета по этому вопросу заключалась в том, чтобы не вмешиваться, а если цены рынок не устраивают, можно обратиться в Антимонопольный комитет.
Расследование по Зеонбуду в АМКУ заглохло. В комитете объяснили, что приняли жалобу к сведению и если найдут признаки нарушений в деятельности компании, то сообщат. В НАМ не исключают возможности пожаловаться на комитет в суд за бездеятельность. В августе прошлого года в АМКУ обещали, что процедура проверки Зеонбуда займет до трех месяцев. Уже заканчивается январь 2012-го. 
Предыдущий конкурс

Конкурс на вещание в цифре был объявлен в прошлом году, 20 апреля. Результаты конкурса для региональных вещателей были объявлены 16 и 17 августа 2011 года.
В НАМ отмечали, что многие компании не получили места, в том числе, давно работающие компании, такие как ТРК Люкс во Львове, ТКР ТВ4 в Тернополе, ТРК Рівне 1 в Ровном, МТРК Чернівці в Черновцах. В ассоциации обвиняли регулятора в том, что предпочтение отдавалось наиболее финансово мощным проектам, а также тем, кто подавал заявки на все передатчики в области. По мнению НАМ, тогда это объяснялось, в частности, попыткой обогатить Зеонбуд.

В регуляторе отвечали на критику тем, что конкурс проводился прозрачно, условия были объявлены заранее, и у компаний был шанс подготовиться. Готовиться к конкурсу заранее просят и сейчас.
Местные вещатели часто "еле работают, вырабатывая 2-3 часа собственного продукта в сутки", и занимаясь в основном ретрансляцией общенациональных программ или спутника. В Нацсовете рекомендовали мелким вещателям укрупняться и приводили в пример Ивано-Франковск, где 7 компаний, объединившись, подали заявки на круглосуточное вещание и получили частоты. Некоторые компании, как объясняли в Нацсовете, высказывали готовность объединяться, но на момент презентации программной концепции в прошлом году представлялись отдельно, из-за чего и не получили места. 

Украина, в соответствии с международными обязательствами, должна полностью перейти на цифровое эфирное вещание до 2015 года.

28 коментарів:

makcmedia сказав...

У звітному періоді з місцевих ТРО ліцензії Національної ради отримали:
- Рівненська ОДТРК – на здійснення телевізійного мовлення обсягом 24 години на добу з використанням цифрових технологій у мультиплексі МХ-5 у с. Антопіль Рівненського району (1 кВт), містах Дубровиця (0,2 кВт) та Кузнецовськ (0,2 кВт);

володимир сказав...

Розумний в цифру не піде, розумний цифру обійде. Або дочекається того часу, коли ці христопродавці з Києва самі будуть бігати і просити безоплатно вступити в клуб оцифрованих місцевих мовників які ощасливлюють пересічних жителів міста та області абсолюттно однаковим контентом, злизуючи один в одного сюжети вбогих провладних новин. Ну ще Порфирійовичу мзду давати то таке, свої, але зайдам та три шкури і останню сорочку - перебор. Ніфіга.

держреєстр сказав...

ЗАСНОВНИКИ
Данилов Віктор Євгенович, ТОВ „Капіталінвест” (м. Київ), Головін Ігор Євгенович, Сідляренко Дмитро Васильович
http://www.nrada.gov.ua/ua/13720.html

МБ сказав...

Компанія Віктора Балоги увійшла до складу засновників «Української цифрової телемережі», - «Телекритика»
В одного з засновників компанії «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), яка є провайдером та оператором цифрового мультиплексу МХ-4, відбулися зміни в структурі власності. Зі складу засновників компанії ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи», яка володіє 15 % УЦТМ, вийшов Черниш Олег Миколайович, натомість увійшов ТОВ «Корвет». Таку інформацію «Телекритика» отримала в Головному управлінні статистики у місті Києві.
Юридичною адресою ТОВ «Корвет» є офісний центр у місті Мукачеве на вулиці Івана Франка, 132, так званий будинок «Барви», де мають прописку такі підприємства як сама ТОВ «Барва», «Корпорація "Західна нафтова група "Карпати"», ТОВ «Мікро», а також ЗМІ умовного медіахолдингу Віктора Балоги – «Радіо Закарпаття FM», М-СТУДІО (ТРК «Мукачево»), газета «Старий замок». Усі ці підприємства належать до умовної групи «Барва», субєкти якої пов’язані з членами сім’ї Віктора Балоги, глави секретаріату Президента та члена президії партії «Єдиний центр».
Директором ТОВ «Корвет» є Лилик Іван Іванович, який також є директором ТОВ «Барва» та співзасновником газети «Старий замок».
ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи» є одним із трьох співвласників ТОВ «УЦТМ». Решта двоє – ТОВ «Капіталінвест» (екс-мажоритарій каналу НТН, пов’язуваний із Едуардом Прутніком) має 15 % компанії; ТОВ «Сідіан» – 50%.
«Телекритика» звертала увагу на той факт, що голосування в Нацраді щодо призначення УЦТМ провайдером цифрового мультиплексу відбулося на засіданні 16 січня 2008 року, одночасно із внесенням змін в структуру власності компанії. До 16 січня засновниками УЦТМ були ТОВ «Сідіан», м. Київ – 80%; ТОВ «Капіталінвест», м. Київ – 20%.
Позитивне голосування щодо призначення УЦТМ провайдером цифрового мультиплексу, а згодом і оператором МХ-4 (попри публічні висловлювання першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса щодо того, що оператором МХ-4 буде Концерн РРТ), пов’язують із входженням в ТОВ «УЦТМ» третьої юридичної особи – ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи».
Зміни у складі ТОВ «Центральноєвропейські медіаініціативи» було зареєстровано 3 квітня 2008 року. Засновниками ТОВ «Корвет» є інофірми – приватна акціонерна компанія «Сівекс лімітед», Кіпр, Нікосія, вул. Кеннеді, 8, офіс 101; та Міжнародна комерційна компанія «Акура Оверсіз Лімітед» (Беліз М Беліз вул. Маркет Сквер буд. 60 п/с 1906).
http://www.mediabusiness.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=12840&Itemid=47&lang=&month=3&year=2010

ЄЦ сказав...

Данилов Віктор

Член Політичної Ради Єдиного Центру, перший заступник Голови Рівненської обласної оргазації Єдиного Центру
http://www.rivne.edc.org.ua/ua/party_presidium

НТН -Рівне 1 сказав...

..........ТОВ «Капіталінвест» (екс-мажоритарій каналу НТН, пов’язуваний із Едуардом Прутніком).........

МХ-4 сказав...

Национальный совет Украины по вопросам телевидения и радиовещания намерен лишить ЗАО Украинская цифровая телесеть (УЦТС, Киев) лицензии в связи с нарушениями организационно-технических, финансовых и инвестиционных обязательств.

Как говорится в решении Нацсовета от 27 апреля, обнародованном в четверг, ведомство подаст соответствующий иск в суд.

Лицензия УЦТС выдана в апреле 2008 года. Согласно ей, компания обязалась построить цифровую телесеть в мультиплексе МХ4 на территории всей Украины, однако в положенный срок не выполнила обязательства.

В ведомстве также добавили, что в случае аннулирования лицензии мультиплекс МХ4 будет выставлен на конкурс.

Как сообщалось, в декабре 2010 года Нацсовет по телерадиовещанию выдал компании Зеонбуд лицензию на строительство национальной сети цифрового телевидения на базе четырех мультиплексов (МХ1, МХ2, МХ3 и МХ5) сроком на 10 лет. Компания намерена инвестировать в проект около 1 млрд грн.

УЦТС была создана в 2005 году. Ее чистый доход в 2009 году вырос в 2,7 раза - до 2,08 млн грн, а чистый убыток снизился на 20,9% - до 4,45 млн грн.

Анонім сказав...

Новым директором компании «Украинская цифровая телесеть» («УЦТС»), которая является провайдером мультиплекса MX-4, стал Ярослав Погарский. Об этом «proIT» стало известно в ходе заседания Национального совета по вопросам телевидения и радиовещания.

Ранее должность директора УЦТС занимала Наталья Чобитько-Сапоненко. Под её руководством компания должна была построить сеть и развивать вещание в четвертом мультиплексе. Однако компания не построила сеть, как планировала, чем вызвала много вопросов у Нацсовета. Как отмечают в регуляторе, из 79 каналов сети фактически использовались только пять, то есть 6%. Кроме того, оператором сети по лицензии должна быть УЦТС, а фактически им являлся Концерн РРТ.

После нескольких проверок Нацсовет принял решение обратиться в суд относительно аннулирования лицензии УЦТС, а частоты компании в половине цифровых зон страны передал «Зеонбуду».
http://xxzheka.org.ua/!forum/showthread.php?p=94730

володимир сказав...

В українському ефірі телеканал НТН з’явився 1 листопада 2004 року.
НТН – це телеканал загальноформатного мовлення. Аудиторія – чоловіки та жінки у віці 18-54 років, ядро аудиторії – чоловіки 35+.
Впевнений ефірний прийом телеканалу поширюється на більшу частину України - технічне покриття НТН складає 88,3%. Це 88 міст з кількістю населення більше 50 тис. чоловік. В 83 містах України програми телеканалу входять до пакетів кабельних операторів. Трансляція телеканалу цілодобова. Телеканал ходить до U.A. Inter Media Group ( "Інтер", "Інтер+", "НТН", "К1", "К2", "Ентер-музика", "Ентер-Фільм", "Мега", "MTV-Україна"). .

рівне1 сказав...

в ефірі програми телеканалів "НТН" та "Надія" (пн.-сб. 06:00-06:30, нд. 07:15-07:45)

будні 6:00-9:15, 15:45-22:00(пн.) / 16:40-22:00(вт.-пт.), 01:15-06:00 // субота: 7:25-9:45, 18:00-20:00, 22:40-01:00 // неділя 7:00-9:20, 15:00-18:00, 23:30-01:30

володимир сказав...

НТН своє в цифрі вже має
38 ТВК ДМХ DVB-T2 / H.264/MPEG-4 AVC
1-ий мультиплекс

Інтер / Україна / 1+1 / НТН / К1 / Перший Національний / ictv / Enter-фільм

оскільки ланцюжок (див.вище) дає привід думати, що Р! мав попадати В МХ-4 автоматом. В любому випадку Данилов досвічений ТОП і вибере правильний шлях.

Анонім сказав...

Член Національної ради Оксана Єлманова відповіла на запитання журналістів, які шанси на отримання ліцензій у тих компаній, котрі подавали позови на регулятора до суду щодо першого конкурсного відбору: «Кожен мовник має можливість подати заявку ще раз, – сказала вона. – Ми спільно працюємо над масштабним проектом, нормально ставимося до критики, до тих судових справ, які зараз існують. Справді, компанії, які брали участь у конкурсі перший раз і лишились незадоволені підсумками, могли оскаржити їх в судовому порядку. Ніхто не має права позбавити їх такої можливості. Може, саме ці компанії стануть переможцями, якщо доведуть, що вони є найкращими претендентами на частоті».



Голова Національної ради підтримав свою колегу: «Якби ми застосовували якісь репресії проти компаній, що за всю історію подавали до суду на Національну раду, то ми б узагалі половину телерадіоорганізацій України не ліцензували б або не дозволяли їм брати участь у конкурсах, або не продовжували їм ліцензії. Такого підходу в нас немає і не буде».

makcmedia сказав...

За допомогою цифрових стандартів мовлення запропоновані в конкурсі передавачі, які розташовані в певному населеному пункті, мають значно ширшу територію охоплення сигналом (прилеглих територій до місць встановлення передавальної станції), ніж аналогові. ТРО може звернутися для уточнення або конкретизації території охоплення виставлених на конкурс передавальних станцій.

За результатами введення мереж МХ-5 з’явиться можливість розбудови мереж в інших населених пунктах за рахунок вивільнення частотного ресурсу. Ті місцеві мовники, які не будуть визначені переможцями конкурсу, або з різних причин не візьмуть участь у конкурсі, матимуть можливість перейти на цифровий формат під час наступних етапів впровадження цифрового мовлення. Отже, у разі потреби створення додаткових багатоканальних телемереж та по мірі надходження прорахунку частотного ресурсу можуть бути створені нові мультиплекси.

makcmedia сказав...

Якщо будь-яка телекомпанія, яка є чинним ліцензіатом Національної ради і має ліцензію на аналогове ефірне мовлення строком до 2015 року взяла участь у конкурсі, але не визнана переможцем цього конкурсу, вона може продовжувати мовлення відповідно до чинної ліцензії.
Проте, слід зазначити, що відключення аналогового мовлення почнеться в 2013 році, а телевізійне мовлення в аналоговому форматі має припинитись після 2015 року.

Анонім сказав...

ТРО, які мають на меті об’єднатися в єдине підприємство з метою подальшої участі у конкурсі повинні створити єдину юридичну особу. Новостворена юридична особа, яка об’єднує ТРО, бере участь у конкурсі та подає заяву про видачу ліцензії на мовлення. Вона повинна мати статутні документи відповідно до вимог статті 12 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”. За результатами конкурсу видається одна ліцензія на мовлення.

makcmedia сказав...

Введення в експлуатацію цифрового телемовлення в стандарті DVB-T2 (MPEG-4) планується поетапно відповідно Плану розвитку. В мережі очікується трансляція не менш як 32 телепрограм цифрового мовлення, першочергову можливість матимуть телепрограми Національної телекомпанії України, обласних державних телерадіокомпаній, загальнонаціональних телекомпаній, провідних регіональних та місцевих телерадіокомпаній.

У грудні 2010 року Національна рада затвердила План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, яким визначила порядок і правила впровадження цифрового телемовлення в Україні. Передбачено перехідний період, коли одночасно будуть працювати аналогові та цифрові станції. Після завершення перехідного періоду мовлення здійснюватиметься виключно у цифровому форматі.

В інших випадках перехід на цифрове мовлення буде відбуватися на наступних етапах впровадження цифрового мовлення. Варіанти тут можуть бути різними: використання місць в МХ-4, побудова локальних мультиплексів, тощо. Ті місцеві мовники, які не виграють конкурс, матимуть можливість перейти на цифровий формат мовлення на другому етапі реалізації цифрового проекту.

За результатами введення мереж МХ-5 в експлуатацію можлива подальша розбудова мережі в інших населених пунктах за рахунок вивільнення частотного ресурсу.

Перехід на цифровий формат мовників, які з тих чи інших причин не взяли участь у конкурсі, буде відбуватись на більш пізніх етапах реалізації цифрового проекту. Відключення аналогового мовлення почнеться в 2013 р.

Анонім сказав...

3. Порядок впровадження цифрового телемовлення
3.1. У складі багатоканальних телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 (далі – Телемережі) встановлюються такі етапи впровадження цифрового мовлення:
I етап – розбудова Телемереж (2010-2011 роки);
II етап – одночасне мовлення на Телемережах та мережі аналогового наземного телемовлення. Забезпечення населення пристроями для прийому телепрограм в цифровому форматі (2011-2012 роки);
III етап – часткове вимкнення радіоелектронних засобів аналогового наземного телемовлення за згодою ліцензіатів та з урахуванням вимог частини дев’ятої статті 22 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Вивільнення радіочастотного ресурсу (2012 рік);
IV етап – розбудова багатоканальних телемереж МХ-4, МХ-7, МХ-6, МХ-8 (2013-2015 роки);
V етап – повний перехід від аналогового до цифрового формату телемовлення на всій території країни (2015 рік).

Анонім сказав...

А ось для рівне 1 саме то:
3.3. У разі прийняття Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення рішення про використання (за згодою ліцензіата) телевізійного каналу (частоти) з метою розбудови цифрової багатоканальної телемережі, задіяного в діючій телемережі аналогового ефірного мовлення телекомпанії-ліцензіата, відповідно до пункту „в” частини третьої статті 35 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”, ліцензія на мовлення ліцензіата переоформлюється.

Анонім сказав...

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ

РІШЕННЯ № 2874

14.12.2011 м. Київ Протокол № 47

Про внесення змін до
Плану розвитку національного
телерадіоінформаційного простору

Анонім сказав...

МТС впроваджує індивідуальне пакетування для передплатників «Домашнього ТВ», при якому абоненти зможуть самостійно формувати список телеканалів, повідомляє CNews.
Абонентам пропонується більше 40 рейтингових каналів з абонплатою від 1 до 299 рублів. Серед них, зокрема, − мережа каналів Discovery, TiJi, «Наука 2.0», АXN Sci-Fi, XXL, Blue Hustler, «Нічний клуб», «Спорт 2», Gulli, Mezzo, MGM, «Дитячий», «Єврокіно», «Футбол», «Бізнес Про». Замовити канали можна безпосередньо в меню телевізійного тюнеру.
Послуги індивідуального пакетування доступні поки що лише мешканцям Москви та Московської області.
Для того щоб скористатися можливостями індивідуального пакетування, з початку квітня 2012 року абоненти мають можливість підключити пакет «Базовий» (76 телеканалів).
Також користувачам «Домашнього ТБ» доступні 7 тематичних пакетів з оновленої лінійки із щомісячною платою від 50 руб.: «Калейдоскоп», Discovery, «НТВ Плюс Кіно», «НТВ Плюс Спорт», «Viasat», «Еротика» і HD .
«Сьогодні телебачення повинне гнучко підлаштовуватися під потреби кожного глядача і пропонувати широкий вибір інтерактивних функцій, щоб успішно конкурувати з інтернетом за увагу аудиторії. Тому ми впроваджуємо принципово новий формат формування передплати на канали в рамках послуги «Домашнє ТБ» − що дозволяє телеглядачеві платити лише за ті канали, які йому цікаві.
Завдяки багатим можливостям інтерактивного ТБ − від перемотування програми і її запису до перегляду новинних порталів і спілкування в соціальних мережах − телебачення підлаштовується під індивідуальні потреби кожного користувача», − відзначає директор з розвитку фіксованого бізнесу МТС Дмитро Багдасарян.
У найближчому майбутньому МТС планує розширити надання послуги індивідуального телебачення і на інші регіони Росії.

володимир сказав...

Апеляційний суд відмовив у скасуванні результатів цифрового конкурсу

17-04-2012

Суд залишив у силі рішення першої інстанції

Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення першої інстанції про відмову в задоволенні позовних вимог телеканалів, які оскаржують результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Таке рішення оголосив 17 квітня головуючий суддя Олександр Беспалов.
Апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо»).
Водночас він частково задовольнив у мотивувальній частині позовну скаргу ТРК «Ера», яка говорила про те, що деякі з їхніх позовних вимог у першій інстанції не розглядалися. Апеляційний суд розглянув ці вимоги, але підтвердив рішення першої інстанції про відмову в задоволенні позову.
Представники ТРК «Ера» і ТВі сказали «Телекритиці», що оскаржуватимуть це рішення в касаційній інстанції.
Зазначимо, що 17 квітня відбулося перше й останнє засідання апеляційного суду. За словами апелянтів, вони з невідомих причин не отримали повісток на це засідання.
Суд розглядав апеляції лише ТРК «Ера» і групи каналів ТВі. Апеляційна скарга каналу «Малятко-ТВ» не була прийнята до провадження, оскільки, за словами судді, була подана з порушеннями встановленого порядку.
Нагадаємо, 12 січня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів «Малятко-ТВ», ТВі, ТВinfo, «ТВі-Культура», і ТРК «Ера», що оскаржують результати цифрового конкурсу. Суд першої інстанції майже повністю погодився з аргументами відповідача - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а твердження позивачів щодо порушень регулятором низки законів до уваги не взяв.
«Телекритика»

володимир сказав...

Апелляционный суд оставил «Эру» и ТВi без «цифры»
«Телекритика» // 18.04.2012




Киевский апелляционный административный суд оставил в силе решение первой инстанции об отказе в удовлетворении исковых требований телеканалов, которые оспаривают результаты цифрового конкурса на места в общенациональных цифровых мультиплексах. Такое решение огласил 17 апреля председательствующий судья Александр Беспалов, пишет «Телекритика».


Апелляционный суд отказал в удовлетворении апелляционных жалоб телеканалов ТВi, ТВinfo (ООО «Инфо24»), «ТВi-Культура» (ООО «Медиа инфо»). При этом апелляционная жалоба канала «Малятко-ТВ» не была приобщена к производству, поскольку, по словам судьи, была подана с нарушениями установленного порядка.


Одновременно он частично удовлетворил в мотивировочной части исковую жалобу ТРК «Эра», в которой говорилось о том, что некоторые из исковых требований канала в первой инстанции не рассматривались. Апелляционный суд рассмотрел эти требования, но подтвердил решение первой инстанции об отказе в удовлетворении иска.


Представители ТРК «Эра» и ТВi сказали, что намерены обжаловать это решение в кассационной инстанции.

Анонім сказав...

Нацрада підіб’є підсумки повторного конкурсу на місця в МХ-5 24-25 квітня
18-04-2012


Найбільше заяв подали телеканали «Кіно» і «Сіті»

24-25 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підіб'є підсумки конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, оголошеного 2 лютого. Про це повідомляє прес-служба регулятора.



Чергові засідання Нацради розпочнуться об 11:00.



24 квітня будуть заслухані презентації програмних концепцій компаній-претендентів. Нацрада нагадує, що участь представників телерадіоорганізацій, які подали заяви на участь у цьому конкурсі - обов'язкова.



По закінченні засідання 25 квітня відбудеться брифінг для журналістів.



Нагадаємо, що на конкурс виставлені 169 вільних місць у МХ-5 у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях та Автономній Республіці Крим, які залишилися після проведеного в серпні 2011 року конкурсу.



Як видно з порядку денного, найбільше заяв на конкурс подали телеканали «Кіно» (ТОВ «Гравіс-кіно») і «Сіті» (ТОВ «Гравіс»):



ТОВ «Гравіс-кіно», м. Київ (36 заяв)

ТОВ «Гравіс», м. Київ (23 заяви)

ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», м. Львів (23 заяви)

ТОВ «Так ТВ Центр», м. Миколаїв (18 заяв)

ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант-СВ"», м. Сімферополь, АР Крим (17 заяв)

ТОВ «ТРК "АРТ"», м. Одеса (9 заяв)

ТОВ «ТРК "Третій регіон"», м. Луцьк Волинської обл. (6 заяв)

ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"», м. Кіровоград (6 заяв)

Обласна асоціація «Вінницька громадська ТРК "Вінниччина"», м. Вінниця (5 заяв)

ТОВ «TV-4», м. Тернопіль (5 заяв)

ПП «ТРК "Смайл"», м. Тернопіль (5 заяв)

ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство», м. Львів (4 заяви)

ТОВ «ТРК "Медіа-юг"», м. Одеса (4 заяви)

ТОВ «Персей ТВ», м. Київ (2 заяви)

ТОВ «ТРК "Рівне 1"», м. Рівне, (2 заяви)

ТОВ «ТРК "САТ-плюс"», м. Слов'янськ Донецької обл.,

ПП «ТРК "НТК"», м. Коломия Івано-Франківської обл.,

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина», м. Івано-Франківськ,

ТОВ «Медіамережі», м. Київ,

ТОВ «Мультиплексресурс», м. Львів,

ПрАТ «ТРК "Люкс"», м. Львів,

КП «Телекомпанія "Котовське ефірне телебачення"», м. Котовськ Одеської обл.,

ТОВ «Телеконект», смт Авангард Одеської обл.,

Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград

ТОВ «ТРК "Інформаційно-рекламне телебачення - Полтава"», м. Полтава,

ТОВ «ТРК "Ритм"», м. Рівне,

ТОВ «ТРК "Сігма"», м. Лозова Харківської обл.,

ТОВ «Харків.ТВ», м. Харків,

ТОВ «Харківметрозв'язок», м. Харків,

ТОВ «ТРК "Сімон"», м. Харків,

ТОВ «Медіаресурс», м. Харків,

ТОВ «ДП "Контакт-Славута"», м. Славута Хмельницької обл.,

ПрАТ «Кам'янець-Подільська телерадіокомпанія», м. Кам'янець-Подільський Хмельницької обл.,

ТОВ «ТРК "Шанс"», м. Шепетівка Хмельницької обл.,

ТОВ «ТРК "Лотел-СКТБ"», м. Нетішин Хмельницької обл.,

ДКП «ТРК "Ніжинське телебачення"», м. Ніжин Чернігівської обл.,

КП «Телекомпанія "Прилуки"» Прилуцької міської ради, м. Прилуки Чернігівської обл.,



«Телекритика»

володимир сказав...

Суд почав слухати по суті справу за позовом НАМ щодо конкурсу на місця в МХ-5

18-04-2012

У якості співпозивача була долучена МТРК «Чернівці»

Суд розпочав слухати по суті справу за позовом Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у якому оскаржуються рішення регулятора щодо конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне і місцеве мовлення). Під час засідання 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва заслухав пояснення сторін.



У якості співпозивача була долучена МТРК «Чернівці».



На початку засідання представники Нацради звернулися до суду з клопотанням, у якому виступали проти долучення МТРК «Чернівці» як співвідповідача з огляду на те, що вже минув строк звернення до суду, що починається відтоді, як позивач дізнався про порушення своїх прав.



Однак Тетяна Фоміна, яка представляє інтереси всіх позивачів, наголошувала на тому, що тексти рішень Нацради щодо оголошення цифрового конкурсу та затвердження його умов (№ 823 та № 824), які оскаржують позивачі, ще досі не оприлюднені і її довірителі їх не бачили. Про їх існування вони дізналися 20 квітня 2011 року з оголошення конкурсу в «Голосі України». У відповідь представник Нацради Олег Шосталь переконував суд, що згадані рішення були оприлюднені на сайті. Хоча доказів цьому представник не зміг навести. Натомість пані Фоміна вважає, що вони як нормативно-правові акти мали бути оприлюднені в офіційних виданнях.



У результаті головуючий суддя Андрій Федорчук клопотання відповідачів проти доручення МТРК «Чернівці» відхилив.



Після цього у своїх поясненнях суду Тетяна Фоміна зазначила, що відповідно до «Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору» в Україні є 269 телекомпаній, що мають ліцензії на ефірне мовлення, і вони мали автоматично переоформити ліцензії при переході на цифру і продовжити мовлення. Однак попри це, за її словами, компанії були змушені брати участь у конкурсі, і ще й не стали переможцями, тоді як близько 30% усіх ліцензій отримали компанії, які були створені 11 липня 2011 року - через 20 днів після того, як завершився термін прийому документів на конкурс (20 червня 2011 року). Мова йде про нові маловідомі компанії, які отримали велику частину частот: ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Партнер ТВ». НАМ просить скасувати рішення щодо визнання їх переможцями.



«У матеріалах справи є документи цих телекомпаній з датами реєстрації, статутним фондом у розмірі 960 гривень у кожної компанії, з їхніми програмними концепціями, де зазначені мінімальні частки національного та власного продукту», - повідомила Тетяна Фоміна.

володимир сказав...

Окрім цього, за інформацію філії РТПЦ, на яку послалася представник позивачів, згадані п'ять телекомпаній досі не вийшли в ефір, хоча вони були зобов'язанні відповідно до конкурсних умов, з 1 вересня 2011 року інформувати населення про перехід на цифрове мовлення не менше 5 хвилин на добу.



«Думаю, документів, які є у справі, достатньо для того, щоб довести, що Нацрада діяла не на підставі закону, упереджено, недобросовісно, з наданням незаконної переваги певним юридичним особам», - додала вона. За її словами, якщо не буде скасовано рішення про визнання переможцями ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Партнер ТВ», то в позивачів не буде можливості отримати місця в мультиплексі.



Під час своїх пояснень представник Нацради Олег Шосталь прокоментував основні моменти позову до регулятора. За його словами, оскаржувані рішення (№ 823 та № 824) щодо затвердження конкурсних умов та оголошення конкурсу не є нормативно-правовими актами і, відповідно, не мали публікуватись в офіційних виданнях. На підтвердження своєї позиції він навів довідку за результатами останньої перевірки Міністерства юстиції, у якій рішення про оголошення останнього конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 не було сприйняте як таке, що потребує державної реєстрації.



«Щомісяця Національна рада повинна надсилати перелік нормативно-правових актів, які перевіряються, і дається відповідна довідка щодо їх дотримання. Якби були виявлені порушення, то був би відповідний припис скасувати ці акти або подати їх на державну реєстрацію», - зазначив пан Шосталь.



А інший представник Нацради Олексій Кондратенко наполягав на тому, що рішення регулятора не порушували прав позивачів: «Ми не можемо погодитися з тим, що під час оголошення конкурсу Національна рада порушила права позивачів асоціації НАМ і ТОВ "НАМ". Самі представники позивачів зазначали, що вони не мають чинних ліцензій на мовлення і не можуть бути телерадіоорганізаціями».



Після слухання пояснень сторін суд оголосив перерву в засіданні до 23 травня.



Нагадаємо, 5 квітня Незалежна асоціація телерадіомовників повідомила про те, що оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради щодо цифрового конкурсу від 15 квітня 2011 року, і просить визнати їх протиправними та нечинними. Позивачами в справі є асоціація «НАМ», ТОВ «Н.А.М» і МТРК «Чернівці», відповідачем - Нацрада.



Мова йде про рішення № 823 «Про затвердження Конкурсних умови на отримання ліцензії на вільних каналах мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVВ-Т2 (МРЕG-4) (територіальна категорія мовлення - регіональне і місцеве мовлення)» та № 824 «Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення - регіональне та місцеве мовлення)», а також про рішення щодо п'ятьох переможців конкурсу - нових маловідомих компаній, які отримали велику частину частот: ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Партнер ТВ».



«Телекритика»

Анонім сказав...

Нацрада підіб’є підсумки повторного конкурсу на місця в МХ-5 24-25 квітня

18-04-2012

Найбільше заяв подали телеканали «Кіно» і «Сіті»

24-25 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підіб'є підсумки конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, оголошеного 2 лютого. Про це повідомляє прес-служба регулятора.



Чергові засідання Нацради розпочнуться об 11:00.



24 квітня будуть заслухані презентації програмних концепцій компаній-претендентів. Нацрада нагадує, що участь представників телерадіоорганізацій, які подали заяви на участь у цьому конкурсі - обов'язкова.



По закінченні засідання 25 квітня відбудеться брифінг для журналістів.



Нагадаємо, що на конкурс виставлені 169 вільних місць у МХ-5 у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях та Автономній Республіці Крим, які залишилися після проведеного в серпні 2011 року конкурсу.



Як видно з порядку денного, найбільше заяв на конкурс подали телеканали «Кіно» (ТОВ «Гравіс-кіно») і «Сіті» (ТОВ «Гравіс»):



ТОВ «Гравіс-кіно», м. Київ (36 заяв)

ТОВ «Гравіс», м. Київ (23 заяви)

ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», м. Львів (23 заяви)

ТОВ «Так ТВ Центр», м. Миколаїв (18 заяв)

ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант-СВ"», м. Сімферополь, АР Крим (17 заяв)

ТОВ «ТРК "АРТ"», м. Одеса (9 заяв)

ТОВ «ТРК "Третій регіон"», м. Луцьк Волинської обл. (6 заяв)

ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"», м. Кіровоград (6 заяв)

Обласна асоціація «Вінницька громадська ТРК "Вінниччина"», м. Вінниця (5 заяв)

ТОВ «TV-4», м. Тернопіль (5 заяв)

ПП «ТРК "Смайл"», м. Тернопіль (5 заяв)

ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство», м. Львів (4 заяви)

ТОВ «ТРК "Медіа-юг"», м. Одеса (4 заяви)

ТОВ «Персей ТВ», м. Київ (2 заяви)

ТОВ «ТРК "Рівне 1"», м. Рівне, (2 заяви)

ТОВ «ТРК "САТ-плюс"», м. Слов'янськ Донецької обл.,

ПП «ТРК "НТК"», м. Коломия Івано-Франківської обл.,

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина», м. Івано-Франківськ,

ТОВ «Медіамережі», м. Київ,

ТОВ «Мультиплексресурс», м. Львів,

ПрАТ «ТРК "Люкс"», м. Львів,

КП «Телекомпанія "Котовське ефірне телебачення"», м. Котовськ Одеської обл.,

ТОВ «Телеконект», смт Авангард Одеської обл.,

Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград

ТОВ «ТРК "Інформаційно-рекламне телебачення - Полтава"», м. Полтава,

ТОВ «ТРК "Ритм"», м. Рівне,

ТОВ «ТРК "Сігма"», м. Лозова Харківської обл.,

ТОВ «Харків.ТВ», м. Харків,

ТОВ «Харківметрозв'язок», м. Харків,

ТОВ «ТРК "Сімон"», м. Харків,

ТОВ «Медіаресурс», м. Харків,

ТОВ «ДП "Контакт-Славута"», м. Славута Хмельницької обл.,

ПрАТ «Кам'янець-Подільська телерадіокомпанія», м. Кам'янець-Подільський Хмельницької обл.,

ТОВ «ТРК "Шанс"», м. Шепетівка Хмельницької обл.,

ТОВ «ТРК "Лотел-СКТБ"», м. Нетішин Хмельницької обл.,

ДКП «ТРК "Ніжинське телебачення"», м. Ніжин Чернігівської обл.,

КП «Телекомпанія "Прилуки"» Прилуцької міської ради, м. Прилуки Чернігівської обл.,



«Телекритика»

володимир сказав...

Нацрада планувала визначити переможців конкурсу 23 травня, а тепер отримала постанову суду, яка затримує процес
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала підбити підсумки конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (регіональне та місцеве мовлення) 23 травня. Однак розгляд цього питання може бути відкладено через постанову суду за позовом однієї з державних телерадіокомпаній. Про це «Телекритику» повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.
За його словами, вчора (14 травня) Нацрада отримала постанову суду у справі за позовом Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК стосовно проведення цього конкурсу.
Про що йдеться в постанові, пан Манжосов поки сказати не може. «Поки ми не розглянемо це питання, не побачимо оригіналу постанови, не порадимося з нашими юристами, доти ми не можемо визначити свою позицію (з проведення конкурсу)», - повідомив він.
Нагадаємо, підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу планувалося 24-25 квітня. Однак Нацрада тоді скасувала заплановані засідання, оскільки не змогла зібрати кворум. На засідання не з'явилися Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов.
Кінцевий термін підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спливає 2 червня.

володимир сказав...

Телеканал «Сіті» змінює програмну концепцію та логотип і стає дитячим каналом «Плюсплюс». Відповідні зміни до трьох ліцензій ТОВ «Гравіс» внесла Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 23 травня.
Телекомпанія провела власний аналіз потреб глядачів і дійшла висновку, що українське телебачення міє зробити крок до збільшення кількості дитячих програм і запуску сімейно-дитячого проекту в рамках телегрупи, повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.
Формат телеканалу з розважально-просвітницького з фільмопоказом стає дитячим з фільмопоказом. Кількість дитячих програм зростає з 35 хвилин на добу до 5 годин 45 хвилин, фільмопоказу - з 1 години 30 хвилин до 9 годин 39 хвилин. Натомість власне виробництво зменшується з 9 годин до 7 годин 5 хвилин, а обсяг іноземного продукту зростає до 11 годин 49 хвилин.
Запуск «Плюсплюс» відбудеться 4 серпня, повідомила генеральний продюсер телеканалу Наталія Вашко. Відповідаючи на запитання членів Нацради, вона розповіла, що канал готує низку дитячих програм власного виробництва. Зокрема, це програма про підготовку дітей до школи. Її виробляють спільно з департаментом дошкільної освіти Міністерства освіти. Проект про права дитини канал готує спільно з уповноваженим з прав дитини та «Телевізійною службою новин» «1+1».
Спільно з ЮНЕСКО «Плюсплюс» готує два проекти: «Щасливе дитинство» (30-секундні ролики про те, як зробити дитину щасливою) та «Казка на ніч» (5-хвилинна програма, де тата читатимуть казки дітям). Також канал показуватиме щоденники дитячого «Голосу країни», який виходитиме на «1+1».
Нагадаємо, у січні 2012 року група компаній «1+1» оголосила про намір перезапустити телеканал «Сіті». Повідомлялося, що канал стане сімейним та розширить свою тематику та аудиторію.