понеділок, 6 лютого 2012 р.

МАМИ І ДІТИ


3 коментарі:

Анонім сказав...

Головний спеціаліст відділу з прийому державних допомог Рівненського міського управління праці та соцзахисту Тетяна Гензерська повідомила, що нині в обласному центрі 18661 громадян, отримують державні соціальні допомоги та компенсації. З них 4296 особи отримують допомогу при народженні дитини. 7250 — допомогу з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Допомогу на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, мають 59 осіб, допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами — 219 особи, і 1897 одиноких матерів отримують грошові виплати.
Щоб отримати державну соціальну допомогу при народженні на першу дитину, потрібні паспорт, довідка про ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.
При оформленні документів на другу і наступну дитину потрібно принести паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, довідку про склад сім’ї.
Прийом документів проводиться щодня з 8 до 17 год., у четвер — до 16 год. Навіть в обідню перерву працює черговий.

володимир сказав...

— Зазвичай, соціальні виплати приходили на картковий рахунок десь числа 15-17 кожного місяця, — розповіла мама-одиначка із Сарн Тетяна Юрчук. — Однак на сьогодні грошей досі немає... Там лише невеличка сума у 300 гривень. Не хочеться довго розказувати, як на таку суму грошей можна забезпечувати 7-річну дитину, але... Ці гроші ми витрачали на харчування у школі. Все ж якась та фінансова підтримка була. Нині ж, кажуть, що просто грошей у бюджеті немає. От і з соцвиплатами поки не поспішають. Хоча обіцяли, що як тільки кошти надійдуть, то перерахують. Можливо, навіть за два місяці одночасно.

Рівнянка Тетяна теж нарікає, що досі не отримала дитячі гроші.
— Гроші не прийшли, хоча зазвичай маю з початку місяця, — розповідає жінка. — Мені страшно, що буде далі. Адже звикла розраховувати на цю допомогу. Бо інших доходів немає. Зарплата чоловіка йде лише на оплату комунпослуг і купівлі деяких харчів.

Загалом заборгованість виникла у виплаті допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам, при народженні дитини, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога на дітей одиноким матерям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям. Втім, чиновники обіцяють, що гроші на рахунках з’являться вже з дня на день.

— Насправді виникла заборгованість з виплат так званих «дитячих» грошей, — каже заступник начальника обласного управління праці та соціального захисту населення Руслан Сивий. — 21 листопада з цьогго приводу була прийнята постанова Кабінету Міністрів №1179, згідно з якою зроблений перерозподіл коштів. За ним область має отримати 136,2 мільйона гривень на ці виплати. Чекаємо грошей з дня на день. Тому до кінця місяця заборгованість має бути виплачена.

Ірина НИЧИПОРУК

mama сказав...

дякую