понеділок, 19 березня 2012 р.

Янукович наказав Каськіву запроваджувати в школах інтерактивне навчання

........доручив Каськіву...

Президент Віктор Янукович доручив Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами до жовтня в рамках пілотного проекту запровадити в школах інтерактивні технології навчання. Про це сказано в національному плані дій на 2012 із впровадження програми економічних реформ на 2010-2014, затвердженому указом №187 від 12 березня.
технології 4G.

Національні проекти України: здебільшого зловживання, прикриті порожніми обіцянками
придбати нетбуки
Відомство Каськіва витратило 12 млн грн на "невидимі" статті в іноземних ЗМІ
керувати
Генпрокуратура заявляет об аресте банковского счета на 1 млн евро, который принадлежит бывшему директору Государственной службы занятости Владимиру Галицкому, в одном из банков Монако.
Об этом Украинским Новостям сообщила пресс-секретарь генерального прокурора Маргарита Велькова.
Ведомство установило, что экс-чиновник накапливал на счету незаконно полученные в Украине деньги.
Генпрокуратура принимает меры для возвращения этих средств в Украину.
Как известно, Галицкий возглавлял Госслужбу занятости с августа 2006 года по февраль 2012 года.
Осенью 2011 года против него было возбуждено уголовное дело по подозрению в систематическом вымогательстве и получении взяток.
28 ноября 2011 года Галицкого арестовали решением Печерским районным судом Киева.

    1 коментар:

    володимир сказав...

    Держпідприємство "Відкритий світ", засноване для реалізації однойменного національного проекту зі створення інформаційно-комунікаційної бездротової мережі для використання в системі шкільної освіти може стати 4G-оператором.
    У п'ятницю глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами ("Укрнацпроект") Владислав Каськів заявив, що підприємству оформлять ліцензію на використання радіочастотного ресурсу, що, на його думку, зможе істотно підвищити інвестиційну привабливість проекту, пише газета "Комерсант-Україна".
    "Далі вже будемо діяти в рамках державно-приватного партнерства, акціонувати підприємство або продамо ліцензію, але вже за іншою ціною", - розповів чиновник.
    Досі передбачалося, що будівництвом мережі займеться оператор, який уже володіє відповідною смугою частот. Зокрема, довгий час головним претендентом у проекты учасники ринку вважали компанію Freshtel, яка надає послуги бездротового доступу в стандарті WiMAX і використовує смугу частот у діапазоні 3,5 ГГц.
    "Вільного радіочастотного ресурсу в країні небагато, тим більше коли ідеться про перспективні технології", - говорить заступник голови парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Юрій Мороко.
    "Укрнацпроект" поки не звертався за ліцензією до Нацкомісії з питань регулювання зв'язку.
    "Ми чекаємо, поки уряд узгодить ТЕО проекту, потім вже будемо робити якісь кроки", - заявив виданню куратор "Відкритого світу" Ігор Курус.
    У розробленому ТЕО вартість реалізації проекту оцінена в 4,7 млрд. гривень, з яких 3,5 млрд. гривень - кошти приватних інвесторів, повернення яких очікується за 5-7 років.
    В "Укрнацпроекті" досі не визначилися і з технологією, за якою буде будуватися мережа передачі даних - WiMAX або LTE.
    Оператори скептично ставляться і до самого проекту "Відкритий світ". Крім Freshtel, інтерес до проекту виявив лише в'єтнамський оператор Viettel, проте далі меморандуму про інвестиції в розмірі 600 млн. доларів у будівництво національної оптоволоконної мережі, підписаного з компанією ще в березні 2011 року, справа так і не зайшла.
    Учасники ринку побоюються, що реалізація проекту загальмує отримання ліцензії на цю технологію приватними компаніями. Вони наводять як приклад ситуацію з 3G-ліцензією "Укртелекому" - в 2005 році тоді ще державний оператор отримав її без конкурсу, а видача аналогічних ліцензій іншим компаніям блокується донині.